illustration-1

Cash management

Cash Management innebærer å håndtere en organisasjons kontanter slik at det gir mest verdi for virksomheten. Dersom man gjennomfører bedriftens Cash Management på en god måte vil bedriften mest sannsynlig spare både tid og kostnader, i tillegg til å skape et bevisst forhold til kundemassen. Bedriften får en forenklet økonomiavdeling som kan arbeide mer effektivt og målrettet. Det vil igjen sørge for færre reklamasjoner på utfakturering og bedriften blir oppfattet som mer profesjonell.

people

Logg inn for å begynne

 

Hva er Cash Management?

Oversatt kan vi definere Cash Management som styring av arbeidskapital gjennom effektivisering av administrative rutiner og pengestrømmer. Viktige cash management-løsninger er i denne sammenheng kontohold, kontoinformasjon og betalingsformidling.

 

Gode rutiner for Cash Management bidrar til optimal kontroll av bedriftens likviditet og risiko på tvers av landegrenser. Dermed kan man effektivisere arbeidet og øke lønnsomheten. Det finnes flere måter å gjøre dette på, tilpasset bedriftens behov. Med moderne Cash Management-løsninger får selskaper hjelp til å håndtere alle økonomiske prosesser mellom banker og selskaper samt interne betalinger på en effektiv og sentralisert måte. 

 

Bankavstemming

Dette er en avstemming av regnskapet mot bank og sørger for kontroll av regnskapet. Avstemmingen viser hva som er gått inn og ut av bankkontoen, satt opp mot hva som faktisk er bokført. I utgangspunktet skal saldo på et bankinnskudd i regnskapet tilsvare saldo i banken til enhver tid. Men føres ikke regnskapet i sanntid vil ikke avstemmingen være riktig.

 

For mange bedrifter kan det være vanskelig å balansere regnskapet, ettersom det er mange kontoer og transaksjoner å holde oversikt over. For å løse dette har bankene utviklet et system som gjør det enkelt å holde oversikten over alle inn- og utbetalinger. En bankavstemming avdekker eventuelle feilregistreringer og opprettholder et regnskap i forhold til offentlige krav.

 

Likviditetsstyring

God likviditet innebærer at du har nok penger til å betale bedriftens løpende utgifter samt uforutsette kostnader. Likviditeten i bedriften viser med andre ord hvor god kjøpekraften er og er like viktig som selve økonomien. Man kan fortsatt ha problemer med å betale regningene selv om bedriften går bra.

 

Likviditetsstyring handler om å sørge for tiltak og gode rutiner i bedriften, slik at du til enhver tid har kontroll og oversikt over betalingsevnen og kjøpekraften. Ofte glemmer man likviditetsstyring i de periodene hvor ting går på skinner, men det kan få store konsekvenser å ikke ha kontroll likviditetsstyringen. Får du ikke betalt regningene mister du tillit hos både leverandører og banker.

 

Inn- og utflyt

Cash management handler i korte trekk om god inn- og utflyt. Ofte er det uklare forhold mellom tilbud og kontrakt. I selve salgsleddet er man nemlig mer opptatt av kunde og produkt enn kredittvurdering. Noen ganger er også ordremottaket ufullstendig, noe som kan føre til reklamasjon på faktura. Dette vil igjen bidra til lang kredittid, press på bedriftens likviditet og sørge for lite verdiskapende merarbeid i bedriften.

 

For at en bedrift skal ha god likviditet er man avhengig av sikker levering til rett tid og produkter av god kvalitet. Bedriften bør derfor ha en langsiktig oppfølging av kundene sine. God utflyt innebærer også en kredittvurdering av leverandører. Før du velger leverandør bør du ta en titt på leverandørens historikk og økonomiske situasjon.

 

Cash management har blitt et viktig satsingsområde for flere banker, som i dag tilbyr mange automatiserte tjenester som hjelper din bedrift å oppnå god Cash Management. 

 

Betalingsløsninger

For å sikre en mest mulig effektiv håndtering av inn- og utbetalinger bør du velge et betalingssystem som passer din virksomhet og bedriftens behov. De vanligste måtene å få pengene inn på konto i dag er enten gjennom fakturering med KID, eFaktura eller Avtalegiro. Dette er tjenester som alle banker tilbyr.

 

Har du en nettbutikk tilbyr bankene også egne løsninger rettet mot sikker handel på nett. Å vedlikeholde en nettbank krever mye arbeid, derfor er det lurt å sørge for at du har optimale betalings- og faktureringsløsninger. Som regel inneholder slike betalingsløsninger også frakthåndtering og leveringstjenester.

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

money-icon
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
building-icon
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
envelope-icon
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Quote-Mark
Group 5-2

Referanser

right-arrow-2
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu

Oppgrader innfordringspartner idag!