header-image.jpg

Cash management

Settl gir alle bedrifter tilgang til gratis inkassotjenester. Du kan bli bruker og registrere sak hos oss på 5 minutter.

Hvordan?

Bli bruker

 

Hva er Cash Management?

Oversatt kan vi definere Cash Management som styring av arbeidskapital gjennom effektivisering av administrative rutiner og pengestrømmer. Viktige cash management-løsninger er i denne sammenheng kontohold, kontoinformasjon og betalingsformidling.

 

Gode rutiner for Cash Management bidrar til optimal kontroll av bedriftens likviditet og risiko på tvers av landegrenser. Dermed kan man effektivisere arbeidet og øke lønnsomheten. Det finnes flere måter å gjøre dette på, tilpasset bedriftens behov. Med moderne Cash Management-løsninger får selskaper hjelp til å håndtere alle økonomiske prosesser mellom banker og selskaper samt interne betalinger på en effektiv og sentralisert måte. 

 

Bankavstemming

Dette er en avstemming av regnskapet mot bank og sørger for kontroll av regnskapet. Avstemmingen viser hva som er gått inn og ut av bankkontoen, satt opp mot hva som faktisk er bokført. I utgangspunktet skal saldo på et bankinnskudd i regnskapet tilsvare saldo i banken til enhver tid. Men føres ikke regnskapet i sanntid vil ikke avstemmingen være riktig.

 

For mange bedrifter kan det være vanskelig å balansere regnskapet, ettersom det er mange kontoer og transaksjoner å holde oversikt over. For å løse dette har bankene utviklet et system som gjør det enkelt å holde oversikten over alle inn- og utbetalinger. En bankavstemming avdekker eventuelle feilregistreringer og opprettholder et regnskap i forhold til offentlige krav.

 

Likviditetsstyring

God likviditet innebærer at du har nok penger til å betale bedriftens løpende utgifter samt uforutsette kostnader. Likviditeten i bedriften viser med andre ord hvor god kjøpekraften er og er like viktig som selve økonomien. Man kan fortsatt ha problemer med å betale regningene selv om bedriften går bra.

 

Likviditetsstyring handler om å sørge for tiltak og gode rutiner i bedriften, slik at du til enhver tid har kontroll og oversikt over betalingsevnen og kjøpekraften. Ofte glemmer man likviditetsstyring i de periodene hvor ting går på skinner, men det kan få store konsekvenser å ikke ha kontroll likviditetsstyringen. Får du ikke betalt regningene mister du tillit hos både leverandører og banker.

 

 

 

Inn- og utflyt

Cash management handler i korte trekk om god inn- og utflyt. Ofte er det uklare forhold mellom tilbud og kontrakt. I selve salgsleddet er man nemlig mer opptatt av kunde og produkt enn kredittvurdering. Noen ganger er også ordremottaket ufullstendig, noe som kan føre til reklamasjon på faktura. Dette vil igjen bidra til lang kredittid, press på bedriftens likviditet og sørge for lite verdiskapende merarbeid i bedriften.

 

For at en bedrift skal ha god likviditet er man avhengig av sikker levering til rett tid og produkter av god kvalitet. Bedriften bør derfor ha en langsiktig oppfølging av kundene sine. God utflyt innebærer også en kredittvurdering av leverandører. Før du velger leverandør bør du ta en titt på leverandørens historikk og økonomiske situasjon.

 

Cash management har blitt et viktig satsingsområde for flere banker, som i dag tilbyr mange automatiserte tjenester som hjelper din bedrift å oppnå god Cash Management. 

 

Betalingsløsninger

For å sikre en mest mulig effektiv håndtering av inn- og utbetalinger bør du velge et betalingssystem som passer din virksomhet og bedriftens behov. De vanligste måtene å få pengene inn på konto i dag er enten gjennom fakturering med KID, eFaktura eller Avtalegiro. Dette er tjenester som alle banker tilbyr.

 

Har du en nettbutikk tilbyr bankene også egne løsninger rettet mot sikker handel på nett. Å vedlikeholde en nettbank krever mye arbeid, derfor er det lurt å sørge for at du har optimale betalings- og faktureringsløsninger. Som regel inneholder slike betalingsløsninger også frakthåndtering og leveringstjenester.

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

Gratis inkasso
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
SMB
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Hvem står bak Settl?
settl02.jpg
I dag finnes det omtrent 100 forskjellige inkassoselskaper i Norge, og blant disse er det mange ulikheter i kvalitet og seriøsitet. Vi er et selskap som er bygget på mange år med erfaring fra bransjen og som er rettet mot små og mellomstore bedrifter. Vi kan tilby markedets beste betingelser og vilkår, og vi har solid kompetanse og verktøy for å finne den beste løsningen i ulike saker. Hos oss er inkassoprosessen gratis, brukervennlig og vi gir kundene våre den oppfølgingen de forventer. Som kunde hos oss vil du få tilgang til din egen kundeportal hvor man enkelt kan registrere saker, finne oversikt og status, og kommunisere med saksbehandler. Vi kan også tilby et skreddersydd dashboard, der du vil få rådgivning, informasjon og tips, og  hvor du kan lære mer om inkasso. Vi tilbyr rådgivningstjenester der hver kunde får sin personlige rådgiver, i tillegg til en unik oppfølgingsprosess, og dette skiller oss ut fra de andre selskapene på markedet i dag. .

Hvordan kan vi være gratis?

1.png
Skyldnerbetaling
Salærer / Gebyrer som er lagt på saken
Hele ditt krav med renter
1.png
(Dette er oss)
1.png
(Dette er deg)
Bli kunde gratis

Noen gode kunder

VESTA_Final_24022017.png
"Tusen takk! Meget bra service! Veldig fornøyd! Anbefaler!"

- Juri Smirnov, Vesta AS

auto.png

"Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!"

Svenn Arne Pedersen, Bodø Bilimport AS