header-image.jpg

Cash Management

Settl er Norges første gratis inkassoselskap. Les mer om våre tips og råd godt Cash Management.
Kontakt oss for gratis inkasso
01

Tre grunner til at du burde vurdere oss som ditt inkassoselskap

money-icon@2x.png
Gratis inkasso
Å sende inkasso burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Hos oss er det skyldner som betaler kostnaden ved innkrevingen.
Les Mer
money-icon@2x.png
For SMB
Inkassobyrået Settl tilbyr inkassotjenester skreddersydd behovene til små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge.
Les Mer
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør jobben for deg, mens du kan følge prosessen digitalt i sanntid.
Les Mer
02

Hvordan fungerer egentlig Settl inkassoselskap? 

1.png
Kunde
(det er deg)

Du har levert et produkt eller en tjeneste, men får ikke betalt. Kanskje har du mange krav og trenger hjelp med opprydding og rutiner. Det er på tide å kontakte et inkassobyrå.

1.png
SETTL MOTTAR SAKEN
(det er oss)

Vi mottar saken din gjennom vår nettportal, og skriver en avtale. Sakshåndteringen kan begynne. Du kan følge alt vi gjør gjennom kundeportalen.

1.png
INKASSOPROSESSEN
(dette er inkassoprosessen)
  • Kravet må være forfallt med 14 dager
  • Inkassovarsel med gebyr (14 dager frist)
  • Betalingsoppfordring med lett salær (14 dagers frist)
  • Saksbehandling sms / email / brev (28 dager)
  • Tungt salær (påløper 42 dager etter at betalingsoppfordring er sendt)
1.png
OVERVÅKING
(dette er overvåkning)
Hvis kunden din ikke har råd til å betale, kan vi finne fram kikkerten og følge med til de har råd. Dette kan i verste fall ta årevis, men vi passer på at kravet ikke foreldes.
1.png
RETTSLIG PROSESS
(dette er rettslig)
Noen ganger er det nødvendig med rettslig pågang. Settl har tilgang til mye informasjon som hjelper oss å kartlegge om det er verdier som kan pantsettes eller tvangsselges så du oppnår betaling. Hvis det finnes verdier kan vi kontakte namsmannen for å realisere disse, om du ønsker.

 

 

Dersom man gjennomfører bedriftens Cash Management på en god måte vil bedriften mest sannsynlig spare både tid og kostnader, i tillegg til å skape et bevisst forhold til kundemassen. Bedriften får en forenklet økonomiavdeling som kan arbeide mer effektivt og målrettet. Det vil igjen sørge for færre reklamasjoner på utfakturering og bedriften blir oppfattet som mer profesjonell.

Hva er Cash Management?

Oversatt kan vi definere Cash Management som styring av arbeidskapital gjennom effektivisering av administrative rutiner og pengestrømmer. Viktige cash management-løsninger er i denne sammenheng kontohold, kontoinformasjon og betalingsformidling.

Gode rutiner for Cash Management bidrar til optimal kontroll av bedriftens likviditet og risiko på tvers av landegrenser. Dermed kan man effektivisere arbeidet og øke lønnsomheten. Det finnes flere måter å gjøre dette på, tilpasset bedriftens behov. Med moderne Cash Management-løsninger får selskaper hjelp til å håndtere alle økonomiske prosesser mellom banker og selskaper samt interne betalinger på en effektiv og sentralisert måte.

 

Inn- og utflyt

Cash management handler i korte trekk om god inn- og utflyt. Ofte er det uklare forhold mellom tilbud og kontrakt. I selve salgsleddet er man nemlig mer opptatt av kunde og produkt enn kredittvurdering. Noen ganger er også ordremottaket ufullstendig, noe som kan føre til reklamasjon på faktura. Dette vil igjen bidra til lang kredittid, press på bedriftens likviditet og sørge for lite verdiskapende merarbeid i bedriften.

For at en bedrift skal ha god likviditet er man avhengig av sikker levering til rett tid og produkter av god kvalitet. Bedriften bør derfor ha en langsiktig oppfølging av kundene sine. God utflyt innebærer også en kredittvurdering av leverandører. Før du velger leverandør bør du ta en titt på leverandørens historikk og økonomiske situasjon.

Cash management har blitt et viktig satsingsområde for flere banker, som i dag tilbyr mange automatiserte tjenester som hjelper din bedrift å oppnå god Cash Management.

Bankavstemming

Dette er en avstemming av regnskapet mot bank og sørger for kontroll av regnskapet. Avstemmingen viser hva som er gått inn og ut av bankkontoen, satt opp mot hva som faktisk er bokført. I utgangspunktet skal saldo på et bankinnskudd i regnskapet tilsvare saldo i banken til enhver tid. Men føres ikke regnskapet i sanntid vil ikke avstemmingen være riktig.

 

 

 

 

 

 

 

For mange bedrifter kan det være vanskelig å balansere regnskapet, ettersom det er mange kontoer og transaksjoner å holde oversikt over. For å løse dette har bankene utviklet et system som gjør det enkelt å holde oversikten over alle inn- og utbetalinger. En bankavstemming avdekker eventuelle feilregistreringer og opprettholder et regnskap i forhold til offentlige krav.

 

Betalingsløsninger

For å sikre en mest mulig effektiv håndtering av inn- og utbetalinger bør du velge et betalingssystem som passer din virksomhet og bedriftens behov. De vanligste måtene å få pengene inn på konto i dag er enten gjennom fakturering med KID, eFaktura eller Avtalegiro. Dette er tjenester som alle banker tilbyr.

Har du en nettbutikk tilbyr bankene også egne løsninger rettet mot sikker handel på nett. Å vedlikeholde en nettbank krever mye arbeid, derfor er det lurt å sørge for at du har optimale betalings- og faktureringsløsninger. Som regel inneholder slike betalingsløsninger også frakthåndtering og leveringstjenester.

 

Likviditetsstyring

God likviditet innebærer at du har nok penger til å betale bedriftens løpende utgifter samt uforutsette kostnader. Likviditeten i bedriften viser med andre ord hvor god kjøpekraften er og er like viktig som selve økonomien. Man kan fortsatt ha problemer med å betale regningene selv om bedriften går bra.

Likviditetsstyring handler om å sørge for tiltak og gode rutiner i bedriften, slik at du til enhver tid har kontroll og oversikt over betalingsevnen og kjøpekraften. Ofte glemmer man likviditetsstyring i de periodene hvor ting går på skinner, men det kan få store konsekvenser å ikke ha kontroll likviditetsstyringen. Får du ikke betalt regningene mister du tillit hos både leverandører og banker.

Trenger du et inkassobyrå? Ta kontakt med oss i Settl. Et moderne inkassobyrå som hjelper deg med alle dine inkassobehov.

 

 

 

 


tilbake til toppen