illustration-1

Fakturering

Har din bedrift behov for ekstra bistand med oppfølging av fakturaer? Å fakturere og få inn krav til rett tid er viktig for bedriftens likviditet og økonomi. Ved å la Settl hjelpe din bedrift i dersom du ikke mottar betaling, kan vi ta over etter at det har gått 14 dager fra forfall. Vi starter med å sende ut et inkassovarsel, og deretter drive innkrevingsprosessen videre dersom kravet ikke blir løst. Vil du vite mer om hvordan vi kan bistå din bedrift med fakturering? Les videre for å lære mer om vår tjeneste, og om hvordan det å involvere en tredjepart kan være lønnsomt for din bedrift.

people

Logg inn for å begynne

Fakturering: Slik fungerer tjenesten og inkassoprosessen

Har din bedrift ett eller flere utestående krav som kunden ikke har betalt innen fristen? Det er disse kravene vi kan hjelpe deg med gjennom vår tjeneste. Registrer en bruker til kundeportalen på nettsiden vår - dette tar kun et par minutter og er helt kostnadsfritt. Etter registreringen kan du umiddelbart registrere ditt krav. Det gjøres ganske enkelt og på tilsvarende måte som når du betaler en regning i nettbanken. Spør oss også gjerne om integrasjoner med kompatible regnskapssystemer. Har du mange krav eller behov for skreddersydd prosess, vil den unike Settl-plattformen møte de fleste behov.

Vi kan starte innkrevingen av pengekravet 14 dager etter fristen. Vi begynner prosessen med å sende skyldner et inkassovarsel med et gebyr på 70 kroner. Dette må betales innen 14 nye dager. Dersom kunden ikke betaler inkassovarslet innen fristen, begynner selve inkassoprosessen som starter med en betalingsoppfordring. Med oppfordringen tillegges skyldner et lett inkassosalær, som går til Settl. Vi kan også renteberegne fra forfall på faktura, hvor disse forsinkelsesrentene går til din bedrift. Slik kan vi gjennomføre inkassoprosessen helt uten kostnader for din bedrift. Tjenesten er helt uforpliktende, noe som betyr at det ikke forekommer noen form for abonnementsforpliktelse eller andre kostnader ved å benytte tjenesten.

Dersom vi ikke mottar betalingen innen 30 dager etter betalingsoppfordringen, vil det påløpe en betalingsanmerkning dersom skyldneren er en bedrift. Gjelder saken en privatperson, tar det noe lenger tid. Dag 42 etter at betalingsoppfordringen er sendt, påløper et tungt salær som er det dobbelte av lett salær. Gebyrbelastningene varierer ut fra kravets størrelse og blir fastsatt av myndighetene.

La Settl hjelpe deg med det som skjer etter fakturering og innfordring av utestående beløp hos din bedrift.

Les mer: “Inkasso hjelp

 

Hva er egentlig inkasso?

Inkasso er forbundet med inndrivelse av forfalte fakturaer og pengekrav. Personer med bevilling utstedt fra Finanstilsynet kan drive inkassovirksomhet eller foretak hvis faktisk leder har bevilling. Finanstilsynet stiller også krav til styret, positiv egenkapital og en rekke andre faktorer. Advokatbevilling kan også være tilstrekkelig. På grunn av lover, regler, administrasjon, behov for spesialkompetanse med mer, velger mange å sette bort prosessen til et kommersielt inkassoselskap, slik som Settl. Det er strenge regler rundt inkassoprosessen som reguleres i inkassoloven. Derfor kan og bør ikke hvem som helst drive med inkasso, og det kan være lønnsomt for din bedrift å benytte et selskap som har lang erfaring og solid kompetanse i bransjen.

Les mer: “Inkassotjenester

Sørg for at bedriften har en effektiv fakturering

Fakturering til rett tid er alfa omega for bedriftens økonomi. Etterslep i faktureringen skaper skaper etterslep også videre i tidslinjen. Har du kunder som ikke betaler til rett tid, bør du involvere et inkassobyrå i tide. Inndriving av forfalte pengekrav bør skje fortløpende, slik at bedriften ikke har utestående beløp hos kundene lenge etter forfall. Dette går ut over bedriftens likviditet, og forplanter seg videre til ressurskrevende aktiviteter som tar fokus vekk fra kjernevirksomheten.

Dersom du velger å samarbeide med et inkassobyrå for å kreve inn utestående beløp, kan Settl bistå med nettopp dette.

Les mer: “Forbedre likviditet

 

Derfor kan Settl være et riktig valg for din bedrift

Settl er et selskap som er etablert av veteraner med mange års erfaring fra bransjen. Vi sitter på kjernekompetansen som gir din bedrift et fortrinn i saker som omhandler utestående, forfalte fakturaer og pengekrav. Våre tjenester er helt kostnadsfrie, og ved å benytte deg av dem vil du ikke binde deg på noen som helst måte.  

Det tar kun fem minutter å registrere en bruker og din sak hos oss. Vi vil så følge saken din opp for deg, og gjennom vår kundeportal kan du hele tiden se hvor i prosessen vi er. På denne måten kan du fokusere på bedriftens kjernevirksomhet mens vi tar oss av inkassoprosessen. Vi opprettholder jevnlig kommunikasjon underveis, slik at du kan være trygg på at saken går riktig vei.

Vil du vite mer om oss og hvordan vi kan bistå med fakturering av utestående beløp? Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat. Vi ser frem til å høre fra deg!

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

money-icon
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
building-icon
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
envelope-icon
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Quote-Mark
Group 5-2

Referanser

right-arrow-2
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu

Oppgrader innfordringspartner idag!