illustration-1

Inkasso

Inkasso betyr å kreve inn gjeld og fordringer som ikke er betalt innen forfall. Inndrivelse av penger kan enten gjøres av bedriften selv eller gjennom et inkassobyrå. Reglene knyttet til inkasso bestemmes av inkassoloven. For mange bedrifter betyr inkasso forskjellen mellom overskudd og underskudd. Betaler ikke kundene regningene sine, kan dette igjen føre til at bedriften ikke får betalt sine regninger. Dårlig inn- og utflyt av penger vil også gå på bekostning av bedriftens likviditet.

people

Logg inn for å begynne

 

Gjør inkasso selv

Når du skal kreve inn penger, kan du enten drive inn penger selv eller få et inkassobyrå til å gjøre jobben for deg. Hvilket alternativ som passer deg best, avhenger helt av hvor mye mye kapasitet bedriften har til å ta på seg den ekstra jobben inkasso innebærer.

 

Mindre bedrifter velger ofte å håndtere inndrivelse av fordringer selv. I utgangspunktet koster ikke inkasso mer enn det koster å poste et brev, i tillegg får du inn et par hundrelapper ekstra i salær og du slipper å forholde deg til en tredjepart. 

 

Å drive egeninkasso forutsetter imidlertid at du har arbeidskapasitet til å følge opp bedriftens utestående fordringer. Mange mindre bedrifter har kanskje bare én ansatt i økonomiavdelingen, noe som kan bety at inkassoprosessen går på bekostning av stillingens hovedoppgaver. Egeninkasso fungerer omtrent på samme måte som vanlig inkasso, men har vesentlige lavere salærer og betalingsinsentiver.

 

Inkassovarsel

Ønsker du å benytte deg av et inkassobyrå, bør disse komme raskt på banen. Mange bedrifter venter dessverre litt for lenge med å hente inn profesjonell hjelp. Ulempen her er at sannsynligheten for å få tilbake pengene reduseres jo lengre tid det går fra opprinnelig forfallsdato.

 

5 gode grunner til at du burde bruke et inkassobyrå:

  • Økt sannsynlighet for løst krav
  • Det koster mindre enn du tror
  • Du sparer tid
  • Bedre kundebehandling
  • Unngå juridiske problemer

Den største fordelen med å benytte et inkassobyrå er at sannsynligheten for å få tilbake pengene blir større. Et inkassobyrå har lang erfaring med inkasso, og vet hvordan de skal håndtere kundene på best mulig måte - både for deg og kunden. Å legge inndrivelsen av fordringer til en tredjepart vil også spare deg og bedriften for verdifull tid og ressurser. Dersom inndrivelsen av fordringer spiser opp økonomisjefens hverdag, kan det være lønnsomt å vurdere et inkassoselskap.

 

Slik foregår en inkassoprosess

Dersom du skal kreve inn penger gjennom inkasso, stilles det visse krav til hvordan du gjennomfører prosessen. Før saken går til inkasso kan du velge å sende en purring etter opprinnelig forfallsdato. Her trenger du kun å følge reglene for purregebyr. Dersom dette ikke hjelper, kan du ta saken videre til inkasso.

 

 

Selve inkassoprosessen starter med et inkassovarsel. Mange bruker dette som eneste purring 14 dager etter forfall. Denne må sendes via post, og varselet er kun gyldig dersom du følger de formelle reglene for inkasso. Per 1.1.18 utgjør purregebyret i varselet 70 kroner. Skyldner får en ny frist på 14 dager, og blir pengene betalt innen dette slipper skyldner de ekstra kostnadene ved inkassosalær. Salærbelastningene er offentlig regulerte. Blir varslet ignorert går saken videre til inkasso og salær påløper. Skyldner vil da motta en betalingsoppfordring i posten. Også dette brevet må følge de formelle reglene for inkasso. Betalingsoppfordringen inneholder et salær som har to funksjoner: Dekke ekstraarbeidet som inkassoprosessen innebærer samt gi et ekstra insentiv til skyldner, slik at han eller hun betaler før kostnadene øker ytterligere.

 

Dersom skyldner fortsatt ikke betaler, kan et inkassobyrå sette en betalingsanmerkning etter 30 dager. Dette gjelder kun hvis kunden er en bedrift. Det stilles strengere krav til inndrivelse av penger fra privatpersoner.. Lykkes ikke inkassobyrået å hente inn penger uten rettslig håndtering kan det også være et alternativ. Da er konkurs, pant, trekk i lønn osv relevant.

 

Settl - et gratis inkassoselskap for små bedrifter

Settl er et inkassobyrå som gir alle bedrifter tilgang til gratis inkassotjenester. Vi mener at en inkassotjeneste burde være gratis, uavhengig om kravet blir innfridd eller ikke. Grunnen til at vår tjeneste er gratis, er fordi vi kun tar betalt gjennom salærer. Dette er det ekstrabeløpet skyldner må betale for inkassoprosessen.

 

Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Det sikrer deg som kunde et godt samarbeid med en profesjonell og erfaren virksomhet. Mens tidligere inkassoselskaper har satset utelukkende på større bedrifter og konserner, er vi et inkassobyrå som sikter oss inn på små- og mellomstore bedrifter. Vi har ingen kvantumsrabatt for flere saker og vi tar ingen årsgebyrer for å veie opp for et lite antall saker.

 

Gjennom vår enkle nettportal har du alltid full oversikt over hva som er blitt gjort for å følge opp kravene dine. Det tar kun noen få minutter å registrere deg, og vi tilbyr personlig oppfølging gjennom både telefon, e-post og chat.

 

Ønsker du å vite mer om våre inkassotjenester? Kontakt oss i dag, så hjelper vi deg mer enn gjerne i kampen mot skyldnere.

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

money-icon
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
building-icon
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
envelope-icon
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Quote-Mark
Group 5-2

Referanser

right-arrow-2
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu

Oppgrader innfordringspartner idag!