illustration-1

Inkasso hjelp

Har du behov for inkasso hjelp? Mange bedrifter venter dessverre for lenge med å kontakte et inkassobyrå. Ikke bare synker betalingsvilligheten over tid, enkelte spekulerer også i hvor det er mulig å oppnå rimeligst kreditt. Aller helst bør du kontakte et inkassobyrå med en gang. Det kan spare deg og bedriften for en ressurskrevende periode med med purringer og oppfølging av nye betalingsavtaler.

people

Logg inn for å begynne

Vær tidlig ute

Jo tidligere du starter en inkassoprosess, desto større sjanse har du for å få inn pengene. Løsningsgraden står i direkte forhold til hvor tidlig saken tas til inkasso. De første 60 dagene etter forfall synker ikke betalingsvilligheten så mye. Etter to måneder synker den imidlertid drastisk. Det betyr ikke at saken er tapt dersom det har gått mer enn 60 dager siden forfall, men en god rutine er å oversende saken til et inkassobyrå i løpet av denne første perioden. Sliter du med å få inn pengene, vil det også gå ut over bedriftens egen evne til å betale utgifter. Tidlig inkasso hjelp gjennom et inkassobyrå kan være avgjørende for bedre kontroll og likviditet i bedriften.

Hos Settl kan du enkelt sende inn kravet via vår nettportal, så tar vi saken videre. Husk at kravet må være forfalt med minst 14 dager før vi kan motta det.

Spar tid og få raskere oppgjør

Det er mange fordeler ved å bruke et inkassobyrå. Først og fremst kommer oppgjøret raskere. Ansatte i et inkassobyrå er eksperter på å drive inn penger, og sitter på tilgang til databaser og informasjon andre ikke gjør. Det gir dem innsikt i skyldners økonomiske situasjon. Denne informasjonen er for eksempel essensiell dersom saken ikke løses frivillig eller dersom det oppstår en tvist. I tilfeller der skyldner faktisk ikke har mulighet til å betale for seg, vil for eksempel ikke en rettslig pågang være lønnsom. Et inkassobyrå har både erfaringen og kunnskapen som skal til for å råde deg videre i saken.  

Inkasso hjelp gjennom et inkassobyrå sørger også for en god inndrivelsesprosess, til fordel for deg og skyldner. For noen kan det være vanskelig å finne en balanse mellom å være streng, og å opprettholde et godt kundeforhold. Et inkassobyrå kjenner igjen vanskelige kunder og ser gjennom vanlige unnskyldninger, men sørger også for å finne gode løsninger der kunden trenger hjelp til å betale gjelden.

Gjør kundebehandlingen bedre og mer effektiv

Et inkassobyrå har egne systemer som er designet for å følge opp skyldner. Det sparer deg og bedriften for mye tid og ressursbruk. Men kanskje viktigst av alt - inkasso hjelp fra et inkassobyrå er billigere enn du tror.

Seriøse inkassobyråer vet at man ikke ønsker betale store summer for å få inn skyldige beløp. Derfor tar de hovedsaklig betalt gjennom salærer, ekstrabeløpet som skyldner må betale i tillegg til det opprinnelige kravet.

Med gode rutiner og god inkassoskikk trenger ikke kundebehandling å gå på bekostning av inndrivelsen. God inkassoskikk er innlemmet i inkassoloven, og er et sett retningslinjer for hvordan du skal gå frem for å kreve inn penger - samtidig som man behandler skyldner med respekt. Selv om retningslinjene er ganske åpenbare, er det fortsatt fort gjort å å bryte god inkassoskikk uten å vite det. Det kan være formelle krav som feilaktige opplysninger i et varselbrev, elementer som er glemt i varselet eller feil ordlyd. Med inkasso hjelp fra et inkassobyrå unngår du slike feil, og dermed også risiko for eventuelle juridiske problemer dersom det skulle oppstå rettslig pågang.

Inkassohjelp for små bedrifter

En av grunnene til at mange venter med å kontakte et inkassoselskap for å få inkasso hjelp er kostnadene. Tradisjonelt har de store inkassoselskapene siktet seg inn på store bedrifter. Det betyr mange saker og dermed mer penger. Som en uheldig effekt av dette blir mindre bedrifter ofte nedprioritert, eller eventuelt pålagt årsgebyr for å veie opp for mangelen på saker.

Men inkasso hjelp trenger ikke være dyrt. Settl er Norges første gratis inkassobyrå. Vårt mål er å utfordre den etablerte inkassobransjen ved å rette oss inn mot små og mellomstore bedrifter. Hos oss er det skyldner som betaler kostnaden ved innkrevingen gjennom salærer. Det er altså skyldner som betaler for våre inkassotjenester, ikke deg. 

Settl tilby gratis inkasso hjelp, raskt og enkelt. Kontakt oss i dag for gratis inkassotjenester og et godt samarbeid om inndrivelse av fordringer. Vi tilbyr også kostnadsfri rådgivning.

 

 

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

money-icon
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
building-icon
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
envelope-icon
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Quote-Mark
Group 5-2

Referanser

right-arrow-2
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu

Oppgrader innfordringspartner idag!