header-image.jpg

Inkasso Oslo

Settl er Norges første gratis inkassobyrå. Les mer om hvordan vi utfordrer den etablerte inkassobransjen i Oslo og Norge nedenfor.
Kontakt oss for gratis inkasso
01

Tre grunner til at du burde vurdere oss for inkasso i Oslo

money-icon@2x.png
Gratis inkasso
Å sende inkasso burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Hos oss er det skyldner som betaler kostnaden ved innkrevingen.
Les Mer
money-icon@2x.png
For SMB
Inkassobyrået Settl tilbyr inkassotjenester skreddersydd behovene til små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge.
Les Mer
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør jobben for deg, mens du kan følge prosessen digitalt i sanntid.
Les Mer
Kom i gang på 1 2 3
02

Hvordan fungerer egentlig inkasso i Oslo? 

1.png
Kunde
(det er deg)

Du har levert et produkt eller en tjeneste, men får ikke betalt. Kanskje har du mange krav og trenger hjelp med opprydding og rutiner. Det er på tide å kontakte et inkassobyrå.

1.png
SETTL MOTTAR SAKEN
(det er oss)

Vi mottar saken din gjennom vår nettportal, og skriver en avtale. Sakshåndteringen kan begynne. Du kan følge alt vi gjør gjennom kundeportalen.

1.png
INKASSOPROSESSEN
(dette er inkassoprosessen)
  • Kravet må være forfallt med 14 dager
  • Inkassovarsel med gebyr (14 dager frist)
  • Betalingsoppfordring med lett salær (14 dagers frist)
  • Saksbehandling sms / email / brev (28 dager)
  • Tungt salær (påløper 42 dager etter at betalingsoppfordring er sendt)
1.png
OVERVÅKNING
(dette er overvåkning)
Hvis kunden din ikke har råd til å betale, kan vi finne fram kikkerten og følge med til de har råd. Dette kan i verste fall ta årevis, men vi passer på at kravet ikke foreldes.
1.png
RETTSLIG PROSESS
(dette er rettslig)
Noen ganger er det nødvendig med rettslig pågang. Settl har tilgang til mye informasjon som hjelper oss å kartlegge om det er verdier som kan pantsettes eller tvangsselges så du oppnår betaling. Hvis det finnes verdier kan vi kontakte namsmannen for å realisere disse, om du ønsker.

God inkassoskikk

Alle som driver inkasso i Oslo er pålagt å følge god inkassoskikk. Med god inkassoskikk menes det at man følger ett sett med retningslinjer for hvordan man har lov til å kreve inn penger, samtidig som du behandler skyldner med respekt. Overholdes ikke disse reglene mister man retten til å kreve inn penger.

 

Hva er et salær?

Det finnes ulike måter du eller et inkassobyrå kan ta betalt for tapt tid og inntekt under en inkassoprosess. Forsinkelsesrente er en prosentandel av kravet du kan kreve ved siden av det opprinnelige skyldsbeløpet, etter at betalingsfristen har falt. Disse pengene går til deg, uavhengig om du har benyttet deg av et inkassobyrå eller ikke.

To uker etter forfall har du også mulighet til å sende et purregebyr på 70 kroner, men dette må skje før saken går videre til inkasso i Oslo. Når saken først har gått til inkasso, erstattes gebyret av et salær. Et salær er inkassoprosessens versjon av et purregebyr, altså et ekstrabeløp som pålegges skyldner for den ekstra jobben en inkassoprosess krever.

 

Lave kostnader

Mange tror at inkasso i Oslo er dyrt. Det er ikke nødvendigvis tilfellet. Et seriøst inkassobyrå er inneforstått med at bedrifter ikke ønsker å betale unødvendig store summer. Derfor tar de fleste i dag hovedsakelig betalt gjennom salærer. Et inkassobyrå har nemlig mulighet til å kreve inn mer penger på salærer enn bedriften din kan på purregebyrer. Det betyr ingen ekstra utgifter på deg, samtidig tjener inkassobyrået det de skal ha. Forsinkelsesrentene går også fortsatt til deg.

Ikke minst sparer du tid og ressurser på ekstra arbeid. Pass deg likevel for firmaer som opererer med inkasso i Oslo mot provisjon av kravet eller småbetalinger for ekstratjenester. Sørg for å lese nøye igjennom betalingsmodellen før du velger inkassofirma. God inkasso i Oslo skal ikke koste deg mer enn salærene.

 

Ta kontakt med oss i Settl, så hjelper vi deg videre i prosessen med enkel og billig inkasso i Oslo.

Hvorfor velge et inkassobyrå?

Man kan enten velge å kreve på egenhånd eller velge et byrå for å drive inkasso i Oslo for deg. Hovedforskjellen mellom egeninkasso og et inkassobyrå er at inkassoselskapene driver fremmedinkasso ved hjelp av inkassobevilgning, mens man ved egeninkasso krever inn pengene under eget navn.

Et inkassofirma er videre konsesjonsbelagt, det vil si at det stilles strenge krav til hvilke virkemidler de tar i bruk for å kreve inn penger. Det øker dine sjanser for et raskt og suksessfullt oppgjør.

Å benytte seg av et inkassobyrå trenger ikke komme med store ekstrautgifter. De fleste som krever inkasso i Oslo i dag livnærer seg nemlig på såkalte salærer, noe som innebærer at lønnen deres kommer fra skyldner, og ikke deg som leier inn hjelpen.

 

Rask prosess og god kundebehandling

Som din forlengede arm ved inkasso i Oslo, kan du være trygg på at vi tar rollen som din representant seriøst. Vårt mål er å kreve inn pengene raskt, samt behandle kundene dine på en god og respektabel måte. Det er derfor like viktig for oss som for deg å ta vare på kundenettverket gjennom god oppfølging og saksgang.

Passer man på å sende inkasso i Oslo gjennom et inkassobyrå er det også lettere å følge opp saken med en gang – noe som løser sakene raskere.


tilbake til toppen