illustration-1

Inkassobyrå

Tradisjonelt har inkassobransjen satset på store selskaper og konserner. Dette markedet ansees i dag som mettet og markedsandeler økes primært gjennom oppkjøp og konsolideringer. Settl er et gratis inkassobyrå rettet mot små og mellomstore bedrifter, noe som skiller oss fra de fleste andre selskaper i dagens marked.

people

Logg inn for å begynne

 

Inkasso gjennom inkassobyrå

Ved å bruke et inkassobyrå til å jobbe med dine saker øker sannsynligheten for raskere oppgjør betydelig. Å drive et inkassobyrå er konsesjonsbelagt og det stilles en rekke krav til driften og ulike virkemidler som blir brukt for å oppnå betaling.  

 

Hva du betaler varierer veldig. Noen inkassobyråer opererer med utgifter som en viss provisjon av kravet ved løst sak, eller småbetalinger for enkelte ekstratjenester her og der. Sørg for å lese nøye gjennom betalingsmodellen før du velger inkassobyrå hvis den virker uklar. Du bør sitte igjen med hele ditt krav når saken er løst og det bør heller ikke være noen løpende kostnader i samarbeidet med inkassobyrået. Sjekk også om du beholder rentene.

 

Betalingsmoralen i Norge er veldig høy. Det er også årsaken til at de fleste har forståelse for at en sak sendes til et inkassobyrå når det har gått 14 dager etter forfall (som er tidligste tidspunktet inkassobyrået kan starte en prosess). I noen bransjer kan det være hensiktsmessig å sende en purring først, men noe mer enn det er ikke å anbefale.  

 

Vil jeg utsette kunden min for inkasso?

Noen kvier seg for å ta saken til inkasso, siden de er redde for at kunden vil ta det ille opp og det vil påvirke kundeforholdet. Det stemmer veldig ofte ikke. 

 

Få pengene tilbake med inkassobyrå

Seriøse inkassoyråer kan sitt fagfelt. Det medvirker til et profesjonelt inntrykk av ditt selskap. Samarbeid med inkassobyrå har også positiv innvirkning på signaleffekten til dine kunder ved at de ofte skjerper betalingsrutinene der de ser at kredittiden ikke kan strekkes lenger. Gitt at du har valgt riktig inkassobyrå vil du også sitte igjen med mer penger enn du alternativt ville gjort ved å følge opp selv.  

 

Egeninkasso

Et alternativ er å drive inkassoprosessen helt selv. Det finnes egne programmer for dette. Tilgangen til disse koster typisk mellom 5.000-10.000 per år. Da er det ikke medregnet omdømme og kostnadsrisiko ved feil bruk av virkemidler.

 

Egeninkassoproprammene har forslag til hva du kan gjøre, men ikke apparatet til å vurdere de ulike alternativene. Dette kan inkassobyråene kan gjøre for deg. Og siden egeninkasso er egeninkasso og ikke et konsesjonsbelagt inkassoforetak uteblir viktige virkemidler som for eksempel betalingsanmerkning.

 

Billigere enn man skulle tro

Ta kontakt med oss i Settl dersom du trenger et moderne og fremoverlent inkassobyrå som ikke er redd for å kjempe din sak ovenfor skyldnere. Vi gleder oss til å jobbe med deg.

 

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

money-icon
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
building-icon
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
envelope-icon
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Quote-Mark
Group 5-2

Referanser

right-arrow-2
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu

Oppgrader innfordringspartner idag!