header-image.jpg

Inkassobyrå

Settl er Norges første gratis inkassobyrå. Les mer om hvordan vi utfordrer den etablerte inkassobransjen nedenfor.
Kontakt oss for gratis inkasso
01

Tre grunner til at du burde vurdere oss som ditt nye inkassobyrå

money-icon@2x.png
Gratis inkasso
Å sende inkasso burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Hos oss er det skyldner som betaler kostnaden ved innkrevingen.
Les Mer
money-icon@2x.png
For SMB
Inkassobyrået Settl tilbyr inkassotjenester skreddersydd behovene til små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge.
Les Mer
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør jobben for deg, mens du kan følge prosessen digitalt i sanntid.
Les Mer
02

Hvordan fungerer egentlig vårt inkassbyrå? 

1.png
Kunde
(det er deg)

Du har levert et produkt eller en tjeneste, men får ikke betalt. Kanskje har du mange krav og trenger hjelp med opprydding og rutiner. Det er på tide å kontakte et inkassobyrå.

1.png
SETTL MOTTAR SAKEN
(det er oss)

Vi mottar saken din gjennom vår nettportal, og skriver en avtale. Sakshåndteringen kan begynne. Du kan følge alt vi gjør gjennom kundeportalen.

1.png
INKASSOPROSESSEN
(dette er inkassoprosessen)
  • Kravet må være forfallt med 14 dager
  • Inkassovarsel med gebyr (14 dager frist)
  • Betalingsoppfordring med lett salær (14 dagers frist)
  • Saksbehandling sms / email / brev (28 dager)
  • Tungt salær (påløper 42 dager etter at betalingsoppfordring er sendt)
1.png
OVERVÅKNING
(dette er overvåkning)
Hvis kunden din ikke har råd til å betale, kan vi finne fram kikkerten og følge med til de har råd. Dette kan i verste fall ta årevis, men vi passer på at kravet ikke foreldes.
1.png
RETTSLIG PROSESS
(dette er rettslig)
Noen ganger er det nødvendig med rettslig pågang. Settl har tilgang til mye informasjon som hjelper oss å kartlegge om det er verdier som kan pantsettes eller tvangsselges så du oppnår betaling. Hvis det finnes verdier kan vi kontakte namsmannen for å realisere disse, om du ønsker.

Inkasso gjennom inkassobyrå

Ved å bruke et inkassobyrå til å jobbe med dine saker øker sannsynligheten for raskere oppgjør betydelig. Å drive et inkassobyrå er konsesjonsbelagt og det stilles en rekke krav til driften og ulike virkemidler som blir brukt for å oppnå betaling.  

Hva du betaler varierer veldig. Noen inkassobyråer opererer med utgifter som en viss provisjon av kravet ved løst sak, eller småbetalinger for enkelte ekstratjenester her og der. Sørg for å lese nøye gjennom betalingsmodellen før du velger inkassobyrå hvis den virker uklar. Du bør sitte igjen med hele ditt krav når saken er løst og det bør heller ikke være noen løpende kostnader i samarbeidet med inkassobyrået. Sjekk også om du beholder rentene.

Betalingsmoralen i Norge er veldig høy. Det er også årsaken til at de fleste har forståelse for at en sak sendes til et inkassobyrå når det har gått 14 dager etter forfall (som er tidligste tidspunktet inkassobyrået kan starte en prosess). I noen bransjer kan det være hensiktsmessig å sende en purring først, men noe mer enn det er ikke å anbefale. 

 

Vil jeg utsette kunden min for inkasso?

Noen kvier seg for å ta saken til inkasso, siden de er redde for at kunden vil ta det ille opp og det vil påvirke kundeforholdet. Det stemmer veldig ofte ikke. 

Få pengene tilbake med inkassobyrå

Seriøse inkassoyråer kan sitt fagfelt. Det medvirker til et profesjonelt inntrykk av ditt selskap.

Samarbeid med inkassobyrå har også positiv innvirkning på signaleffekten til dine kunder ved at de ofte skjerper betalingsrutinene der de ser at kredittiden ikke kan strekkes lenger.

Gitt at du har valgt riktig inkassobyrå vil du også sitte igjen med mer penger enn du alternativt ville gjort ved å følge opp selv. 

 

Egeninkasso

Et alternativ er å drive inkassoprosessen helt selv. Det finnes egne programmer for dette. Tilgangen til disse koster typisk mellom 5.000-10.000 per år. Da er det ikke medregnet omdømme og kostnadsrisiko ved feil bruk av virkemidler. Egeninkassoproprammene har forslag til hva du kan gjøre, men ikke apparatet til å vurdere de ulike alternativene. Dette kan inkassobyråene kan gjøre for deg. Og siden egeninkasso er egeninkasso og ikke et konsesjonsbelagt inkassoforetak uteblir viktige virkemidler som for eksempel betalingsanmerkning.

 

Billigere enn man skulle tro

Ta kontakt med oss i Settl dersom du trenger et moderne og fremoverlent inkassobyrå som ikke er redd for å kjempe din sak ovenfor skyldnere. Vi gleder oss til å jobbe med deg.


tilbake til toppen