header-image.jpg

Inkassobyrå Oslo

Settl er Norges første gratis inkassobyrå i Oslo. Les mer om hvordan vi utfordrer den etablerte inkassobransjen nedenfor.
Kontakt oss for gratis inkasso
01

Tre grunner til at du burde vurdere oss som ditt inkassobyrå i Oslo

money-icon@2x.png
Gratis inkasso
Å sende inkasso burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Hos oss er det skyldner som betaler kostnaden ved innkrevingen.
Les Mer
money-icon@2x.png
For SMB
Inkassobyrået Settl tilbyr inkassotjenester skreddersydd behovene til små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge.
Les Mer
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør jobben for deg, mens du kan følge prosessen digitalt i sanntid.
Les Mer
Kom i gang på 1 2 3
02

Hvordan fungerer egentlig Settl inkassobyrå? 

1.png
Kunde
(det er deg)

Du har levert et produkt eller en tjeneste, men får ikke betalt. Kanskje har du mange krav og trenger hjelp med opprydding og rutiner. Det er på tide å kontakte et inkassobyrå.

1.png
SETTL MOTTAR SAKEN
(det er oss)

Vi mottar saken din gjennom vår nettportal, og skriver en avtale. Sakshåndteringen kan begynne. Du kan følge alt vi gjør gjennom kundeportalen.

1.png
INKASSOPROSESSEN
(dette er inkassoprosessen)
  • Kravet må være forfallt med 14 dager
  • Inkassovarsel med gebyr (14 dager frist)
  • Betalingsoppfordring med lett salær (14 dagers frist)
  • Saksbehandling sms / email / brev (28 dager)
  • Tungt salær (påløper 42 dager etter at betalingsoppfordring er sendt)
1.png
OVERVÅKING
(dette er overvåkning)
Hvis kunden din ikke har råd til å betale, kan vi finne fram kikkerten og følge med til de har råd. Dette kan i verste fall ta årevis, men vi passer på at kravet ikke foreldes.
1.png
RETTSLIG PROSESS
(dette er rettslig)
Noen ganger er det nødvendig med rettslig pågang. Settl har tilgang til mye informasjon som hjelper oss å kartlegge om det er verdier som kan pantsettes eller tvangsselges så du oppnår betaling. Hvis det finnes verdier kan vi kontakte namsmannen for å realisere disse, om du ønsker.

Er inkasso nødvendig?

Det er ikke alle bedrifter som er like interessert i å ta saken til inkasso, i frykt for å ødelegge kundeforholdet sitt. Som regel er dette langt fra tilfellet. Nordmenn er nemlig veldig betalingsvillige og betalingsmoralen i Norge er høy. De fleste har altså forståelse for at en sak blir sendt videre til et inkassobyrå i Oslo når det først har gått 14 dager etter forfall. Et inkassovarsel gir dem fortsatt mulighet til å gjøre opp for seg, før saken går videre til inkasso.

 

Samtidig viser statistikk at en bedrift fremstår mer seriøs når det er strukturerte rutiner rundt betalingsfristen. Særlig små bedrifter kan tjene mye på å fremstå som en seriøs aktør på denne måten. Av erfaring ser man at skyldnere ofte nedprioriterer bedrifter med mildere betalingsrutiner, i forhold til de som benytter seg av inkassotjenester.

 

Hvorfor skal jeg velge et inkassobyrå?

Du kan selvsagt gjøre innkrevingen og inkassohåndteringen selv. Har du tid og overskudd, kan du unngå en tredjepart. Det er likevel en rekke fordeler med å velge et inkassobyrå i Oslo. Først og fremst består de av profesjonelle innkrevere. De er mer effektive, kjenner smutthull og har lang erfaring med kundebehandling. Dette sørger for en rask saksgang.

 

I dag er det heller ikke så dyrt å benytte seg av et inkassobyrå. De tar først og fremst betalt gjennom salærer, og disse ekstrabeløpene er det skyldner som står for. Dette gir deg større muligheter for profesjonell hjelp til en rimeligere penge.

Når bør du bruke et inkassobyrå?

Mange venter med å benytte seg av et inkassobyrå til kunden blir vanskelig. Dette kan føre til mange unødvendige kostnader. I stedet burde man være føre var. Jo raskere saken tas til inkasso, desto større sjanse har du for å få inn pengene dine.

 

Som regel kan man vente i opptil 60 dager før sjansen for å få inn pengene synker særlig mye mer enn 10 prosent. Men etter den tid synker den drastisk. For en liten bedrift med stramt budsjett er det avgjørende å få inn alle utestående beløp raskt og effektivt. Dette kan et inkassobyrå i Oslo hjelpe deg med.

 

Hvilket inkassobyrå i Oslo bør jeg velge?

Det er ikke så lett å få oversikt over hvilke inkassobyrå i Oslo som gir deg god hjelp til en gunstig pris. For mange mindre bedrifter vil det ikke være særlig lønnsomt å velge et stort inkassobyrå i Oslo med høye årsavtaler. Det er fort gjort å bruke mer penger enn man må.

 

En komplisert kontrakt skjuler ofte ekstrakostnader som er vanskelige å oppdage. På samme måte som et inkassobyrå fritt kan velge betalingsmodell, har du fullt lov til å takke nei til tilbudet. Vanlige ekstrautgifter er ofte betaling av provisjon, betaling for utsendelse av inkassovarsel, gebyr per faktura som sendes ut, betaling for å registrere nye krav, betaling for å trekke kravet og betaling ved uløste krav.

 

Salærer er den viktigste inntektskilden til et inkassobyrå i Oslo. Men husk at det ikke er du som skal betale de økte salærene.

 

Trenger du et inkassobyrå i Oslo? Ta kontakt med oss i Settl for et moderne inkassobyrå med overkommelige priser.


tilbake til toppen