header-image.jpg

Inkassofirma

Settl er Norges første gratis inkassofirma. Les mer om hvordan vi utfordrer den etablerte inkassobransjen i Norge nedenfor.
Kontakt oss for gratis inkasso
01

Tre grunner til at du burde vurdere oss for inkasso i Oslo

money-icon@2x.png
Gratis inkasso
Å sende inkasso burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Hos oss er det skyldner som betaler kostnaden ved innkrevingen.
Les Mer
money-icon@2x.png
For SMB
Inkassofirmaet Settl tilbyr inkassotjenester skreddersydd behovene til små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge.
Les Mer
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør jobben for deg, mens du kan følge prosessen digitalt i sanntid.
Les Mer
Kom i gang på 1 2 3
02

Hvordan fungerer egentlig vårt inkassofirma? 

1.png
Kunde
(det er deg)

Du har levert et produkt eller en tjeneste, men får ikke betalt. Kanskje har du mange krav og trenger hjelp med opprydding og rutiner. Det er på tide å kontakte et inkassobyrå.

1.png
SETTL MOTTAR SAKEN
(det er oss)

Vi mottar saken din gjennom vår nettportal, og skriver en avtale. Sakshåndteringen kan begynne. Du kan følge alt vi gjør gjennom kundeportalen.

1.png
INKASSOPROSESSEN
(dette er inkassoprosessen)
  • Kravet må være forfallt med 14 dager
  • Inkassovarsel med gebyr (14 dager frist)
  • Betalingsoppfordring med lett salær (14 dagers frist)
  • Saksbehandling sms / email / brev (28 dager)
  • Tungt salær (påløper 42 dager etter at betalingsoppfordring er sendt)
1.png
OVERVÅKING
(dette er overvåking)
Hvis kunden din ikke har råd til å betale, kan vi finne fram kikkerten og følge med til de har råd. Dette kan i verste fall ta årevis, men vi passer på at kravet ikke foreldes.
1.png
RETTSLIG PROSESS
(dette er rettslig)
Noen ganger er det nødvendig med rettslig pågang. Settl har tilgang til mye informasjon som hjelper oss å kartlegge om det er verdier som kan pantsettes eller tvangsselges så du oppnår betaling. Hvis det finnes verdier kan vi kontakte namsmannen for å realisere disse, om du ønsker.

Egeninkasso

Du har to valg: å gjøre inkassoprosessen på egenhånd, eller leie inn profesjonell hjelp. Det finnes i dag egne inkassoprogrammer som sørger for at formalkravene blir overholdt, og tilgangen på disse koster vanligvis mellom 5000 og 10 000 kroner i året.

Bedriften kan tjene ekstra penger når pengene først er kommet inn gjennom små tilleggsbeløp som forsinkelsesrenter, purregebyr eller salær. Sistnevnte er et ekstrabeløp på samme måte som purregebyr, hvor man tar betalt for det ekstra arbeidet en forsinket betaling krever).

Inkassoprogrammene gir deg forslag til hva du kan gjøre, men det er opp til deg  å vurdere hvert enkelt tilfelle. Med egeninkasso vil du heller ikke ha tilgang på databaser som er forbeholdt inkassobyråene, eller ha mulighet til å sette betalingsanmerkning.

 

Rimeligere enn man tror

Man har lenge trodd at det å benytte seg av et inkassofirma er en dyr affære. Seriøse inkassobyråer i dag vet at bedrifter ikke ønsker å betale unødvendige store summer for tjenesten. Derfor tar de først og fremst betalt gjennom salærer. Det innebærer at det ikke lenger er du som betaler inkassofirmaet, men skyldner.

Å gi fra seg salærinntekten til et inkassofirma betyr i praksis at bedriften kun mister et maksbeløp på noen hundrelapper. Dessuten tjener du inn arbeidstiden du selv ville brukt på å utføre jobben. Det finnes imidlertid noen inkassofirmaer der ute som operer med provisjon av kravet eller småbetalinger for ekstratjenester. Sørg derfor for å lese nøye gjennom betalingsmodellen før du tar endelig valg av inkassofirma.

Kontakt oss i Settl dersom du trenger et inkassofirma med solid bransjeerfaring til en overkommelig pris. Vi hjelper deg mer enn gjerne i kampen mot dine skyldnere.

Fordeler med et inkassofirma

Å benytte et inkassofirma øker sjansene dine for et raskt og suksessfullt oppgjør. Dermed kan din bedrift heller bruke tiden på det som er deres fagfelt. Et inkassofirma er også konsensjonsbelagt, og det stilles derfor strenge krav til hvordan pengene kreves inn.

Et seriøst inkassofirma kjenner markedet, og kan gi deg gode råd i vanskelige saker der du selv ikke har nok erfaring eller innsikt. Har du ikke fulgt formkravene nøye underveis, vil for eksempel en tvist som havner i retten bli erklær ugyldig – og du mister pengene dine. Med andre ord, et inkassofirma har både rutinene og kunnskapen på plass, slik at inkassoprosessen går riktig for seg.


tilbake til toppen