header-image.jpg

Inkassoselskap

Settl er Norges første gratis inkassoselskap i Oslo. Les mer om hvordan vi utfordrer den etablerte inkassobransjen nedenfor.
Kontakt oss for gratis inkasso
01

Tre grunner til at du burde vurdere oss som ditt inkasselskap i Oslo

money-icon@2x.png
Gratis inkasso
Å sende inkasso burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Hos oss er det skyldner som betaler kostnaden ved innkrevingen.
Les Mer
money-icon@2x.png
For SMB
Inkassobyrået Settl tilbyr inkassotjenester skreddersydd behovene til små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge.
Les Mer
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør jobben for deg, mens du kan følge prosessen digitalt i sanntid.
Les Mer
02

Hvordan fungerer egentlig Settl inkassoselskap? 

1.png
Kunde
(det er deg)

Du har levert et produkt eller en tjeneste, men får ikke betalt. Kanskje har du mange krav og trenger hjelp med opprydding og rutiner. Det er på tide å kontakte et inkassobyrå.

1.png
SETTL MOTTAR SAKEN
(det er oss)

Vi mottar saken din gjennom vår nettportal, og skriver en avtale. Sakshåndteringen kan begynne. Du kan følge alt vi gjør gjennom kundeportalen.

1.png
INKASSOPROSESSEN
(dette er inkassoprosessen)
  • Kravet må være forfallt med 14 dager
  • Inkassovarsel med gebyr (14 dager frist)
  • Betalingsoppfordring med lett salær (14 dagers frist)
  • Saksbehandling sms / email / brev (28 dager)
  • Tungt salær (påløper 42 dager etter at betalingsoppfordring er sendt)
1.png
OVERVÅKING
(dette er overvåkning)
Hvis kunden din ikke har råd til å betale, kan vi finne fram kikkerten og følge med til de har råd. Dette kan i verste fall ta årevis, men vi passer på at kravet ikke foreldes.
1.png
RETTSLIG PROSESS
(dette er rettslig)
Noen ganger er det nødvendig med rettslig pågang. Settl har tilgang til mye informasjon som hjelper oss å kartlegge om det er verdier som kan pantsettes eller tvangsselges så du oppnår betaling. Hvis det finnes verdier kan vi kontakte namsmannen for å realisere disse, om du ønsker.

 

 

Å sende inkasso burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Vi er norges første gratis inkassofirma og ønsker med dette å utfordre en etablert inkassobransje, som kun har fokusert på de store bedriftene.

Når bør jeg involvere et inkassoselskap?

De fleste har opplevd at det kan litt tid før du får inn betalingen fra skyldner. I slike tilfeller er det ikke lett bestemme seg for om man skal være streng eller om man skal være raus i god kundeservice ånd. Velger du en streng tone er det naturlig å kontakte et inkassoselskap. Dessverre er det mange som venter litt for lenge, noe som fort kan koste deg og bedriften dyrt.

Ifølge statistikken er det viktig å inn betalingen så fort som mulig. De første 60 dagene synker som regel løsningsgraden med maks 10 %. Etter dette kan du derimot forvente at sjansene synker drastisk. Det kan fort få store konsekvenser for bedriften når betalingen ikke kommer inn. Dere har tross alt egne regninger som skal dekkes.

Kan jeg gjøre inkassojobben selv?

Du kan selvsagt gjøre inkassoprosessen selv. Det forutsetter naturligvis at du har tid og ressurser til å gjøre dette. Da vil du i så fall tjene inn et par ekstra hundrelapper i salærer og du slipper å forholde deg til en tredjepart.

Det er likevel en rekke fordeler ved å bruke et inkassoselskap til å gjøre pengeinndrivelsen for deg. Et inkassobyrå består av profesjonelle innkrevere som gjør jobben mer effektivt.  

 

 

 

 

 

I tillegg har de lang erfaring med kundebehandling i en slik ubehagelig situasjon som inkasso fort kan bli. Velger du uansett å gjøre jobben selv, bør du passe på å opprette egeninkasso med en gang. Følg opp betalingene og ikke utsett inndrivelsene dine.

Hvorfor velge Settl?

Hos Settl er inkassoprosessen gratis. Det er nemlig salæret, ekstrautgiften som skyldner må betale i tillegg til det opprinnelige kravet, som finansierer tjenestene våre. Det er altså skyldner som betaler for vår hjelp.

En liten bedrift har naturlig nok lavere arbeidskapasitet enn et stort selskap med mange ansatte. Tradisjonelt har inkassobyråene fokusert på store kunder der pengene ligger. Dermed blir små bedrifter ofte nedprioritert og i verste fall trukket ekstra årsgebyrer for at inkassoselskapet skal tjene på å ha dem som kunder. Denne holdningen ønsket vi i Settl å endre. Hos oss får du personlig oppfølging og gunstige priser, uavhengig av størrelsen på bedriften din.

Vi kan ikke garantere høyere løsningsgrad enn andre inkassoselskap, men vi kan love like gode resultater, til en lavere pris. Videre er vi et brukervennlig inkassoselskap, med effektive resultater. Våre medarbeidere har lang erfaring og bred kompetanse og du som kunde er sikret et samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.

Trenger du et inkassobyrå i Oslo? Ta kontakt med oss i Settl. Et moderne inkassobyrå med overkommelige priser.

 

 

 

 


tilbake til toppen