header-image.jpg

Inkassotjenester

Settl er Norges første gratis inkassotjeneste. Les mer om hvordan vi utfordrer den etablerte inkassobransjen nedenfor.
Kontakt oss for gratis inkasso
01

Tre grunner til at du burde vurdere oss som ditt nye inkassobyrå

money-icon@2x.png
Gratis inkasso
Å sende inkasso burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Hos oss er det skyldner som betaler kostnaden ved innkrevingen.
Les Mer
money-icon@2x.png
For SMB
Inkassobyrået Settl tilbyr inkassotjenester skreddersydd behovene til små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge.
Les Mer
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør jobben for deg, mens du kan følge prosessen digitalt i sanntid.
Les Mer
Kom i gang på 1 2 3
02

Hvordan fungerer egentlig vår inkassotjeneste? 

1.png
Kunde
(det er deg)

Du har levert et produkt eller en tjeneste, men får ikke betalt. Kanskje har du mange krav og trenger hjelp med opprydding og rutiner. Det er på tide å kontakte et inkassobyrå.

1.png
SETTL MOTTAR SAKEN
(det er oss)

Vi mottar saken din gjennom vår nettportal, og skriver en avtale. Sakshåndteringen kan begynne. Du kan følge alt vi gjør gjennom kundeportalen.

1.png
INKASSOPROSESSEN
(dette er inkassoprosessen)
  • Kravet må være forfallt med 14 dager
  • Inkassovarsel med gebyr (14 dager frist)
  • Betalingsoppfordring med lett salær (14 dagers frist)
  • Saksbehandling sms / email / brev (28 dager)
  • Tungt salær (påløper 42 dager etter at betalingsoppfordring er sendt)
1.png
OVERVÅKNING
(dette er overvåkning)
Hvis kunden din ikke har råd til å betale, kan vi finne fram kikkerten og følge med til de har råd. Dette kan i verste fall ta årevis, men vi passer på at kravet ikke foreldes.
1.png
RETTSLIG PROSESS
(dette er rettslig)
Noen ganger er det nødvendig med rettslig pågang. Settl har tilgang til mye informasjon som hjelper oss å kartlegge om det er verdier som kan pantsettes eller tvangsselges så du oppnår betaling. Hvis det finnes verdier kan vi kontakte namsmannen for å realisere disse, om du ønsker.

Inkassotjenester gjennom et inkassoselskap

Å løse inkasso gjennom et inkassobyrå betyr at du sier fra deg salærene (siden byrået nå gjør jobben de er ment å betale for), men forsinkelsesrentene går fremdeles til deg. Et inkassobyrå kan samtidig ta høyere salærer enn bedriften selv, siden det er disse inkassoselskapene i hovedsak livnærer seg av. I praksis sier du altså fra deg et maksbeløp på noen hundrelapper når du velger å benytte slike inkassotjenester, mot å få tilbake arbeidstiden du ville ha brukt på å kreve inn pengene selv.

Noen inkassobyråer opererer med utgifter som en viss provisjon av kravet, eller småbetalinger for enkelte ekstra inkassotjenester her og der. Sørg for å lese nøye gjennom betalingsmodellen før du velger inkassobyrå, siden dette strengt tatt burde være unødvendig. Et godt inkassobyrå vil ikke koste deg mer enn salærene du ville fått fra skyldner.

Betalingsmoralen i Norge er veldig høy. Det er også årsaken til at de fleste har forståelse for at en sak sendes til et inkassobyrå når det har gått 14 dager etter forfall (som er tidligste tidspunktet inkassobyrået kan starte en prosess). I noen bransjer kan det være hensiktsmessig å sende en purring først, men noe mer enn det er ikke å anbefale. 

 

Inkasso uten inkassotjenester

Velger du å drive inkassoprosessen helt selv, koster det ideelt sett ikke mer enn å sende et hvilket som helst brev i posten, samt arbeidstimene du bruker på å følge opp. Prisen kommer altså helt an på hvor raskt du klarer å gjøre jobben. Små og mellomstore bedrifter støtter seg gjerne på egeninkassoprogrammer for å sørge for at alle formalkrav blir overholdt. Disse koster typisk mellom 5000-10.000 per år.

Samtidig er det mulig å tjene litt ekstra når pengene først kommer inn, gjennom små tilleggsbeløp i form av forsinkelsesrenter, purregebyr eller salær (et ekstra beløp du kan ta som betaling for tilleggsarbeidet inkasso krever). De to sistnevnte når sjelden store høyder, siden det absolutte maksbeløpet du kan ta per 1.1.17 er på 350 kr, men forsinkelsesrentene ligger (per samme dato) på 8,5 prosent av det opprinnelige kravet. Er det stort, kan du altså få inn en del penger, men forsinkelsesrentene er penger du ville fått inn gjennom inkassobyrå også.

Få pengene tilbake ved å benytte inkassotjenester

En av de viktigste grunnene til å bruke inkassotjenester er rett og slett at det betyr økt sjanse for å få pengene tilbake. Det er tross alt er dét som er det viktigste til slutt. Ditt fagfelt er naturligvis det bedriften driver med, ikke å kreve inn penger. De ansatte i et inkassobyrå er derimot eksperter på å gjøre sistnevnte. Utdanning og erfaring slås sammen med tilgang på databaser med informasjon andre ikke har tilgang på, kombinert med ekstra betalingsinsentiver som høyere salærer og muligheten til å sette betalingsanmerkninger. Det blir en rimelig kraftig cocktail av inkassotjenester du kan dra nytte av.

 

Er inkasso nødvending for meg?

Noen kvier seg for å ta saken til inkasso, siden de er redde for at kunden vil ta det ille opp og det vil påvirke kundeforholdet. Det stemmer veldig ofte ikke. 

 

Inkassotjenester er ikke så dyrt som man skulle tro

De fleste tenker at inkassotjenester koster skjorta, og det attpåtil for en tjeneste du i en rettferdig verden ikke burde behøve i utgangspunktet. Ingen ønsker å betale for å få betalt.

Et seriøst inkassobyrå er klar over dette, og tar hovedsakelig betalt gjennom salærer – ekstrabeløpet skyldner må betale sammen med beløpet de skylder fra før. Det er altså ikke du som betaler for bruken av inkassotjenester - men kunden som ikke har betalt deg i utgangspunktet. For dem som føler manglende betaling burde føre til ekstra straff, kan et inkassoselskap skilte med at deres salærer er langt høyere enn det du kan kreve selv

Ta kontakt med oss i Settl dersom du trenger et moderne og fremoverlent inkassobyrå som ikke er redd for å kjempe din sak ovenfor skyldnere. Vi gleder oss til å jobbe med deg.


tilbake til toppen