illustration-1

Inkassotjenester

De fleste inkassobyråer i Norge ønsker seg så store kunder som mulig til sine inkassotjenester. Det betyr mange saker, og dermed mer penger. Det skyldes ingen ondsinnet agenda fra inkassoselskapene, men når store kunder utgjør kjernevirksomheten er det en lei konsekvens at de små har en tendens til å bli nedprioritert. I verste fall kan det bety årsgebyrer for de små, for å veie opp for at de ikke bringer inn like mye penger gjennom mengden krav. Tradisjonelt har inkassobransjen satset på store selskaper og konserner. Dette markedet ansees i dag som mettet og markedsandeler økes primært gjennom oppkjøp og konsolideringer. Settl er et gratis inkassobyrå rettet mot små og mellomstore bedrifter, noe som skiller oss fra de fleste andre selskaper i dagens marked.

people

Logg inn for å begynne

 

Inkassotjenester gjennom et inkassoselskap

Å løse inkasso gjennom et inkassobyrå betyr at du sier fra deg salærene (siden byrået nå gjør jobben de er ment å betale for), men forsinkelsesrentene går fremdeles til deg. Et inkassobyrå kan samtidig ta høyere salærer enn bedriften selv, siden det er disse inkassoselskapene i hovedsak livnærer seg av. I praksis sier du altså fra deg et maksbeløp på noen hundrelapper når du velger å benytte slike inkassotjenester, mot å få tilbake arbeidstiden du ville ha brukt på å kreve inn pengene selv.

 

Noen inkassobyråer opererer med utgifter som en viss provisjon av kravet, eller småbetalinger for enkelte ekstra inkassotjenester her og der. Sørg for å lese nøye gjennom betalingsmodellen før du velger inkassobyrå, siden dette strengt tatt burde være unødvendig. Et godt inkassobyrå vil ikke koste deg mer enn salærene du ville fått fra skyldner.

 

Betalingsmoralen i Norge er veldig høy. Det er også årsaken til at de fleste har forståelse for at en sak sendes til et inkassobyrå når det har gått 14 dager etter forfall (som er tidligste tidspunktet inkassobyrået kan starte en prosess). I noen bransjer kan det være hensiktsmessig å sende en purring først, men noe mer enn det er ikke å anbefale. 

 

Inkasso uten inkassotjenester

Velger du å drive inkassoprosessen helt selv, koster det ideelt sett ikke mer enn å sende et hvilket som helst brev i posten, samt arbeidstimene du bruker på å følge opp. Prisen kommer altså helt an på hvor raskt du klarer å gjøre jobben. Små og mellomstore bedrifter støtter seg gjerne på egeninkassoprogrammer for å sørge for at alle formalkrav blir overholdt. Disse koster typisk mellom 5000-10.000 per år.

 

Samtidig er det mulig å tjene litt ekstra når pengene først kommer inn, gjennom små tilleggsbeløp i form av forsinkelsesrenter, purregebyr eller salær (et ekstra beløp du kan ta som betaling for tilleggsarbeidet inkasso krever). De to sistnevnte når sjelden store høyder, siden det absolutte maksbeløpet du kan ta per 1.1.17 er på 350 kr, men forsinkelsesrentene ligger (per samme dato) på 8,5 prosent av det opprinnelige kravet. Er det stort, kan du altså få inn en del penger, men forsinkelsesrentene er penger du ville fått inn gjennom inkassobyrå også.

 

Få pengene tilbake ved å benytte inkassotjenester

En av de viktigste grunnene til å bruke inkassotjenester er rett og slett at det betyr økt sjanse for å få pengene tilbake. Det er tross alt er dét som er det viktigste til slutt. Ditt fagfelt er naturligvis det bedriften driver med, ikke å kreve inn penger. De ansatte i et inkassobyrå er derimot eksperter på å gjøre sistnevnte. Utdanning og erfaring slås sammen med tilgang på databaser med informasjon andre ikke har tilgang på, kombinert med ekstra betalingsinsentiver som høyere salærer og muligheten til å sette betalingsanmerkninger. Det blir en rimelig kraftig cocktail av inkassotjenester du kan dra nytte av.

 

Er inkasso nødvending for meg?

Noen kvier seg for å ta saken til inkasso, siden de er redde for at kunden vil ta det ille opp og det vil påvirke kundeforholdet. Det stemmer veldig ofte ikke.  

 

Inkassotjenester er ikke så dyrt som man skulle tro

De fleste tenker at inkassotjenester koster skjorta, og det attpåtil for en tjeneste du i en rettferdig verden ikke burde behøve i utgangspunktet. Ingen ønsker å betale for å få betalt.

 

Et seriøst inkassobyrå er klar over dette, og tar hovedsakelig betalt gjennom salærer – ekstrabeløpet skyldner må betale sammen med beløpet de skylder fra før. Det er altså ikke du som betaler for bruken av inkassotjenester - men kunden som ikke har betalt deg i utgangspunktet. 

Ta kontakt med oss i Settl dersom du trenger et moderne og fremoverlent inkassobyrå som ikke er redd for å kjempe din sak ovenfor skyldnere. Vi gleder oss til å jobbe med deg.

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

money-icon
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
building-icon
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
envelope-icon
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Quote-Mark
Group 5-2

Referanser

right-arrow-2
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu

Oppgrader innfordringspartner idag!