illustration-1

Innfordring av pengekrav

Hos Settl tilbyr vi kostnadsfri innfordring av pengekrav og andre inkassotjenester. Vi har en målsetning om å være det foretrukne inkassobyrået for bedrifter med smått til mellomstort volum av inkassosaker. Våre kunder har alt fra en enkeltsak til flere tusen inkassosaker per år.

people

Logg inn for å begynne

Slik foregår innfordring av pengekrav

Etter at kravet om penger har forfalt med 14 dager, kan saken sendes inn via vår nettportal. Snakk også gjerne med oss om integrasjoner og innfordring av pengekrav.

Settl sender som regel alltid et lovpålagt varsel om inkasso i posten før inkassoprosessen starter. Inkassoprosessen følger disse lovbestemte stegene:

 

  • Dag 1: Betalingsoppfordring med lett salær, med forfallstid på 14 dager.

  • Dag 14: Ved forfalt betalingsoppfordring starter aktiv saksbehandling, hvor vi kontakter skyldner per telefon (i alle saker), og eventuelt SMS, e-post eller brev.

  • Dag 30: Bedrifter belastes med betalingsanmerkning. For privatpersoner tar dette lengre tid.

  • Dag 42: Tungt salær påløper. Dette er dobbelt så høyt som lett salær.


Når betalingsfrister oversittes, nytter det ikke å være snill eller raus. For Settl handler det om å skille mellom vilje og evne til å betale. Hvis evnen til å betale er der, men viljen mangler, er det sjelden grunn til å utsette betaling. Hvis viljen er der, men evnen uteblir, administrerer vi ofte nedbetalingsavtaler eller finner andre løsninger for oppgjør.

Skyldnere som har vært i kontakt med Settl skal oppleve oss som profesjonelle, løsningsorienterte og medmenneskelige. Dette er viktig for oss som samarbeidspartner for våre kunder som i mange tilfeller fortsetter kundeforholdet med kunder de har sendt til inkasso.

For mange kan det være vanskelig å finne en balanse mellom å være en forståelsesfull kundebehandler, og sette seg i en posisjon hvor man blir utnyttet. Dersom du opplever dette som vanskelig, kan et inkassobyrå hjelpe deg med innfordring av pengekrav.

Hvis kunden ikke midler til å gjøre opp, kan vi legge saken til overvåkning. Dette er en funksjon som følger med på om insolvente personer eller bedrifter med tiden blir registrert med verdier igjen. Når krav ligger til overvåkning er det også mulig å sikre det mot foreldese. I Settl blir alle krav først vurdert rettslig av en kompetent person.

Du har full oversikt over dine saker i din kundeportal, inkludert innfordring av pengekrav.

God kredittstyring sørger for god økonomi

Alle bedrifter som selger produkter og tjenester har som regel en eller annen form for kredittstyring. Kredittstyringen handler i stor grad om virksomhetens totale håndtering av kreditt- og utlånsengasjementer. Dette henger tett sammen med innfordring og hvilken risikoeksponering du har for at dine krav ender opp som en inkassosak, for eksempel.

Et enkelt grep for å redusere kredittrisikoen er å kredittsjekke kunder, eller overvåke eksisterende kunder og deres kredittverdighet. Kredittinformasjon er ferskvare og det finnes opptil flere valgmuligheter på markedet i dag. Selskap som Experian og Bisnode, er to virksomheter med konsesjon til å distribuere kredittinformasjon og besitter derfor førstehåndsinformasjon som ikke kjøpes av mellomledd.

Men så er det sånn at kredittrisikoen ofte er mer sammensatt. Derfor har Settl laget et eget dashboard med skreddersydd informasjon som viser konkrete, skreddersydde, forslag til hvordan du kan redusere risikoen. Verktøyet er et godt utgangspunkt for å se på tiltak som gjør din inkassoportefølje sunnere.  

Settl har utfordret bransjen og etablert seg som Norges første kostnadsfrie inkassofirma. Våre teknologiske plattformer er avanserte og for våre største kunder har vi muligheten til å tilby en unik fleksibilitet rundt skreddersøm. Spør oss også gjerne om integrasjoner med økonomisystem eller andre problemstillinger.

Les mer om innfordring av pengekrav.

 

Hvordan kan innfordring av pengekrav være kostnadsfritt?

Våre inkassotjenester finansieres gjennom salæret, som betales av skyldner. Her er et eksempel på gebyrer skyldner må betale hvis kravet er kr. 1 000,- og skyldner er en privatperson.

  • Steg 1: Varsel om inkasso. Inneholder et gebyr på kr. 70,- og kan tidligst sendes på dag 14 etter forfall

  • Steg 2: Etter at varselet om inkasso har forfalt etter 14 dager påløper lett salær som er kr. 350,-

  • Steg 3: 42 dager etter lett salær påløper tungt salær som er det dobbelte av lett salær, og i dette tilfellet kr. 700,-

  • Det vil si at et krav på kr. 1 000,- vil 70 dager etter forfall vokse til kr. 1 700,-


Når en sak går til inkasso slettes purregebyret. Det er heller ikke medregnet renter i eksempelet, som våre kunder beholder. Ved løst sak etter 70 dager beholder Settl kr. 700,-.

Vil du vite mer? Ta gjerne kontakt med oss for å høre hvordan vi kan bistå deg med inkasso.

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

money-icon
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
building-icon
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
envelope-icon
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Quote-Mark
Group 5-2

Referanser

right-arrow-2
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu

Oppgrader innfordringspartner idag!