illustration-1

Innfordring av penger

En god innfordringsprosess gir deg mindre jobb, bedre likviditet og mer fornøyde kunder. I Settl har vi solid kompetanse og kan gi deg kvalifiserte råd om innfordring av penger, enten de er knyttet til gamle saker, spesielt krevende saker eller saker med uenighet.

people

Logg inn for å begynne

Sørg for god kvalitet

De fleste bedrifter vil før eller siden oppleve å ha utestående beløp som ikke blir betalt inn. Dette går ut over likviditeten. God likviditet innebærer at man har mulighet til å dekke forventede og uforutsette utgifter.  

For å opprettholde en god likviditet er det viktig at bedriften har kontroll på alle utestående fordringer til enhver tid. Dette gjøres gjennom god kredittstyring i bedriften, men også ved å skaffe hjelp til inkasso. Et inkassobyrå hjelper deg med å holde oversikt over utestående beløp, og kan hjelpe deg med innfordring av penger på en effektiv måte. Gode rutiner for innfordring av penger sikrer en god økonomisk balanse i bedriften. Særlig små bedrifter med stramt budsjett og begrensede ressurser kan dra fordel av hjelp fra et inkassobyrå.

Bedre ressursbruk

Dersom man ikke har en egen regnskapsavdeling, kan innfordring av penger bli en tidkrevende og vanskelig prosess. Jo lengre utestående beløp står uten å bli betalt, desto vanskeligere blir det også å få inn pengene. I små bedrifter sitter ofte en person med ansvar for innfordring av penger, i tillegg til andre arbeidsoppgaver. Dersom inkassoarbeidet tar opp mye tid, kan resten av arbeidet fort bli skadelidende. Et inkassobyrå gjør jobben på mye kortere tid, noe som frigjør tid den ansatte kan bruke på det han eller hun faktisk er best på.

 

 Et inkassoselskap har bred kompetanse med innfordring av penger. Her hos Settl har vi lang erfaring med å finne løsninger når skyldner faktisk ikke har mulighet til å betale en utestående regning. Vi følger god inkassoskikk, noe som sikrer en ryddig og profesjonell prosess.

Unngå juridiske problemer

I noen tilfeller kan du være uheldig og må gå rettens vei for å løse et krav. Da er det viktig at du har ditt på det rene. Dersom du for eksempel har utelatt viktige formkrav for inkassovarselet, kan du risikere at kravet erklæres ugyldig og at hele saken forkastes - selv om feilen virker tilsynelatende ubetydelig. Skulle saken havne i en tvist, en uenighet mellom deg og skyldner, kan du risikere å tape.

I forbindelse med innfordring av penger lønner det seg ikke alltid å gå juridisk til verks. Dersom skyldner viser seg å ikke være betalingsdyktig, kan du risikere å måtte dekke rettsomkostningene - i tillegg til det opprinnelige utestående beløpet. I verste fall kan du tape saken. Når du bruker et inkassofirma til å håndtere innfordring av penger på vegne av bedriften, kan de vurdere risiko og hvilke tiltak som er mest lønnsomme.  

Trenger du hjelp med innfordring av penger? Settl tilbyr gratis inkassotjenester og kostnadsfri rådgivning. Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale.

 

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

money-icon
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
building-icon
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
envelope-icon
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Quote-Mark
Group 5-2

Referanser

right-arrow-2
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu

Oppgrader innfordringspartner idag!