header-image.jpg

Kredittstyring

Settl gir alle bedrifter tilgang til gratis inkassotjenester. Du kan bli bruker og registrere sak hos oss på 5 minutter.

Hvordan?

Bli bruker

 

Hva er kredittstyring?

Kredittstyring innebærer at pengene kommer inn på konto til rett tid. Mange velger et inkassoselskap til å bistå i denne prosessen, da det kan være utfordrende å drive innkreving av penger selv. Et inkassobyrå derimot har tilgang på egne databaser med oversikt over kundens betalingsevne og har lang erfaring innen effektiv inkasso.

 

Å få ekstern hjelp til kredittstyring betyr mindre arbeid for din bedrift, raskere fakturering og purring, bedre likviditet, en ryddig saksgang fra fakturering til inkasso og ikke minst forutsigbarhet i prosessen.

 

Kredittverdighet

I tillegg til gode betingelser, må bedriften ha gode rutiner for analyse av kredittverdighet. Dette er en person eller bedrifts evne til å betale ned gjelden sin. For å få til en effektiv kredittvurdering må du ha god og oppdatert kundeinformasjon, både fra interne og eksterne kilder. Det er nemlig denne informasjonen som ligger til grunn for gode kredittgrenser.

 

Å foreta en kredittsjekk av dine kunder handler ikke om mistillit, men for en lønnsom utvikling av bedriften er du avhengig av å holde deg oppdatert på kundens økonomiske situasjon. En slik kredittsjekk bør foretas jevnlig.

 

 

 

Kredittbetingelser

God kredittstyring handler om å fastsette optimale kredittbetingelser. For å kunne gjøre det bør bedriften beregne lønnsomheten ved ulike alternativer. Her må man finne en balansegang som fungerer. På den ene siden vil kundene gå til konkurrenten dersom du ikke har gode nok kredittbetingelser. Samtidig vil det koste bedriften dyrt å ha store kreditter utestående.

 

Videre er det helt avgjørende å følge opp kredittidene. Utestående fordringer blant kundene er kostbart da de binder opp viktig kapital i bedriften. Jo lenger du venter med å få inn pengene, jo større risiko er det for å tape dem. Kredittstyring er derfor viktig for at bedriften skal kunne jobbe effektivt.

 

Bedre likviditet

Dersom du har en liten bedrift er det ikke sikkert du har stor nok kapasitet blant de ansatte til å sørge for en effektiv fakturering. Jo raskere du sender ut faktura, desto bedre likviditet får bedriften. Det er derfor store summer å spare ved å la et inkassoselskap ta over din kredittstyring. 

 

Kredittinformasjon reduserer risikoen for økonomiske tap, både for kunde og leverandør. Med en slik overvåking har du større mulighet til å ta tak i eventuelle problemer raskt. Det gjelder derfor å planlegge den økonomiske situasjonen i god tid fremover.

 

Settl gir alle bedrifter tilgang på gratis inkassotjenester. Ved å få ekstern hjelp til inkasso sikrer du god kredittstyring i bedriften.

 

 

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

Gratis inkasso
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
SMB
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Hvem står bak Settl?
settl02.jpg
I dag finnes det omtrent 100 forskjellige inkassoselskaper i Norge, og blant disse er det mange ulikheter i kvalitet og seriøsitet. Vi er et selskap som er bygget på mange år med erfaring fra bransjen og som er rettet mot små og mellomstore bedrifter. Vi kan tilby markedets beste betingelser og vilkår, og vi har solid kompetanse og verktøy for å finne den beste løsningen i ulike saker. Hos oss er inkassoprosessen gratis, brukervennlig og vi gir kundene våre den oppfølgingen de forventer. Som kunde hos oss vil du få tilgang til din egen kundeportal hvor man enkelt kan registrere saker, finne oversikt og status, og kommunisere med saksbehandler. Vi kan også tilby et skreddersydd dashboard, der du vil få rådgivning, informasjon og tips, og  hvor du kan lære mer om inkasso. Vi tilbyr rådgivningstjenester der hver kunde får sin personlige rådgiver, i tillegg til en unik oppfølgingsprosess, og dette skiller oss ut fra de andre selskapene på markedet i dag. .

Hvordan kan vi være gratis?

1.png
Skyldnerbetaling
Salærer / Gebyrer som er lagt på saken
Hele ditt krav med renter
1.png
(Dette er oss)
1.png
(Dette er deg)
Bli kunde gratis

Noen gode kunder

VESTA_Final_24022017.png
"Tusen takk! Meget bra service! Veldig fornøyd! Anbefaler!"

- Juri Smirnov, Vesta AS

auto.png

"Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!"

Svenn Arne Pedersen, Bodø Bilimport AS