header-image.jpg

Kredittstyring

Settl er Norges første gratis inkassoselskap. Les mer om våre tips og råd til god kredittstyring.
Kontakt oss for gratis inkasso
01

Tre grunner til at du burde vurdere oss som ditt inkassoselskap

money-icon@2x.png
Gratis inkasso
Å sende inkasso burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Hos oss er det skyldner som betaler kostnaden ved innkrevingen.
Les Mer
money-icon@2x.png
For SMB
Inkassobyrået Settl tilbyr inkassotjenester skreddersydd behovene til små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge.
Les Mer
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør jobben for deg, mens du kan følge prosessen digitalt i sanntid.
Les Mer
02

Hvordan fungerer egentlig Settl inkassoselskap? 

1.png
Kunde
(det er deg)

Du har levert et produkt eller en tjeneste, men får ikke betalt. Kanskje har du mange krav og trenger hjelp med opprydding og rutiner. Det er på tide å kontakte et inkassobyrå.

1.png
SETTL MOTTAR SAKEN
(det er oss)

Vi mottar saken din gjennom vår nettportal, og skriver en avtale. Sakshåndteringen kan begynne. Du kan følge alt vi gjør gjennom kundeportalen.

1.png
INKASSOPROSESSEN
(dette er inkassoprosessen)
  • Kravet må være forfallt med 14 dager
  • Inkassovarsel med gebyr (14 dager frist)
  • Betalingsoppfordring med lett salær (14 dagers frist)
  • Saksbehandling sms / email / brev (28 dager)
  • Tungt salær (påløper 42 dager etter at betalingsoppfordring er sendt)
1.png
OVERVÅKING
(dette er overvåkning)
Hvis kunden din ikke har råd til å betale, kan vi finne fram kikkerten og følge med til de har råd. Dette kan i verste fall ta årevis, men vi passer på at kravet ikke foreldes.
1.png
RETTSLIG PROSESS
(dette er rettslig)
Noen ganger er det nødvendig med rettslig pågang. Settl har tilgang til mye informasjon som hjelper oss å kartlegge om det er verdier som kan pantsettes eller tvangsselges så du oppnår betaling. Hvis det finnes verdier kan vi kontakte namsmannen for å realisere disse, om du ønsker.

 

 

Pengene skal også dekke bedriftens kostnader knyttet til fremtidige kjøp og investeringer.  Derfor er det viktig at bedriften har en avdeling som kan ta seg av kredittstyring, enten internt eller gjennom et inkassoselskap. God kredittstyring sørger for god økonomi og gir bedriften mulighet til å vokse.

 

Hva er kredittstyring?

Kredittstyring innebærer at pengene kommer inn på konto til rett tid. Mange velger et inkassoselskap til å bistå i denne prosessen, da det kan være utfordrende å drive innkreving av penger selv. Et inkassobyrå derimot har tilgang på egne databaser med oversikt over kundens betalingsevne og har lang erfaring innen effektiv inkasso. 

Å få ekstern hjelp til kredittstyring betyr mindre arbeid for din bedrift, raskere fakturering og purring, bedre likviditet, en ryddig saksgang fra fakturering til inkasso og ikke minst forutsigbarhet i prosessen.

 

Kredittbetingelser

God kredittstyring handler om å fastsette optimale kredittbetingelser. For å kunne gjøre det bør bedriften beregne lønnsomheten ved ulike alternativer. Her må man finne en balansegang som fungerer. På den ene siden vil kundene gå til konkurrenten dersom du ikke har gode nok kredittbetingelser. Samtidig vil det koste bedriften dyrt å ha store kreditter utestående. 

Videre er det helt avgjørende å følge opp kredittidene. Utestående fordringer blant kundene er kostbart da de binder opp viktig kapital i bedriften. Jo lenger du venter med å få inn pengene, jo større risiko er det for å tape dem. Kredittstyring er derfor viktig for at bedriften skal kunne jobbe effektivt.

 

 

 

 

 

 

 

Kredittverdighet

I tillegg til gode betingelser, må bedriften ha gode rutiner for analyse av kredittverdighet. Dette er en person eller bedrifts evne til å betale ned gjelden sin. For å få til en effektiv kredittvurdering må du ha god og oppdatert kundeinformasjon, både fra interne og eksterne kilder. Det er nemlig denne informasjonen som ligger til grunn for gode kredittgrenser.

Å foreta en kredittsjekk av dine kunder handler ikke om mistillit, men for en lønnsom utvikling av bedriften er du avhengig av å holde deg oppdatert på kundens økonomiske situasjon. En slik kredittsjekk bør foretas jevnlig.

 

Bedre likviditet

Dersom du har en liten bedrift er det ikke sikkert du har stor nok kapasitet blant de ansatte til å sørge for en effektiv fakturering. Jo raskere du sender ut faktura, desto bedre likviditet får bedriften. Det er derfor store summer å spare ved å la et inkassoselskap ta over din kredittstyring.

Kredittinformasjon reduserer risikoen for økonomiske tap, både for kunde og leverandør. Med en slik overvåking har du større mulighet til å ta tak i eventuelle problemer raskt. Det gjelder derfor å planlegge den økonomiske situasjonen i god tid fremover.

Trenger du et inkassobyrå? Ta kontakt med oss i Settl. Et moderne inkassobyrå som hjelper deg med alle dine inkassobehov.

 

 

 

 


tilbake til toppen