header-image.jpg

Utestående fordringer

Settl gir alle bedrifter tilgang til gratis inkassotjenester. Du kan bli bruker og registrere sak hos oss på 5 minutter.

Hvordan?

Bli bruker

 

Fordelen med et inkassobyrå

Et inkassoselskap har uvurderlig kunnskap og sørger derfor for en kortere inkassoprosess. Jo raskere en inkassosak blir håndtert, desto større er sjansen for å få inn alle utestående fordringer. I dag koster det heller ikke uoverkommelige kostnader knyttet til bruk av inkassotjenester. Et seriøst inkassoselskap tar hovedsakelig betalt gjennom salærer ved utestående fordringer og disse kostnadene faller på skyldner, og ikke deg. 

 

Å følge opp utestående fordringer kan kreve mye unødvendig tid av bedriften. For en liten bedrift er det som regel bare ansatt en økonomiansvarlig og det kan bli mye ekstraarbeid oppå alt annet som skal gjøres. Et inkassobyrå har også lang erfaring med utestående fordringer og vet hvordan de skal håndtere skyldner. Dette resulterer i god kundebehandling og rask saksgang. Sist men ikke minst, skulle du være så uheldig å måtte gå rettens vei, er det avgjørende med god kunnskap fra inkassobyrået for å følge alle formelle krav. 

 

Purring og inkassovarsel

Dersom en purring ikke har hjulpet deg å få inn dine utestående fordringer, er det på tide å sende et inkassovarsel. Her vil inkassobyrået hjelpe deg med å oppfylle de formelle kravene og sikre god inkassoskikk.

 

En inkassosak blir ikke gyldig før det har blitt sendt ut et inkassovarsel. Skyldner får en frist til å betale sine utestående fordringer og gjøres ikke dette går saken videre til inkasso. Neste brev skyldner får i posten er en betalingsoppfordring. Her er det også strenge formelle krav for at saken skal bli juridisk gjeldende. Betalingsoppfordringen inneholder et salær og dette ekstrabeløpet skal dekke inkassobyråets ekstraarbeid. Salæret skal også gi skyldner et ekstra insentiv til å betale, og slik unngå ytterligere økning av utestående fordringer.

 

 

Rettslig pågang

 

Dersom pengene fortsatt ikke er kommet inn, kan et inkassobyrå etter 30 dager velge å sette betalingsanmerkning. Eventuelt kan du velge å gå til retten med saken. Inkassobyrået eller namsmannen vil da kartlegge hvilke verdier som eventuelt kan brukes til å betale utestående fordringer. I verste fall kan de begjære skyldner konkurs.

 

Ved en rettslig pågang har inkassobyrået ekspertisen du trenger til å vurdere om det er et lønnsomt valg. Vil det få inn bedriftens utestående fordringer? Eller er det risiko for en tvist og ekstraomkostninger? Hvis skyldner sier seg uenig i de utestående fordringer som er satt, er du nødt til å ta saken til forliksrådet. Det kan koste deg dyrt om du taper og må betale rettskostnadene, så her må man avgjøre om det er verdt det.

 

Ta kontakt med oss i Settl, så hjelper vi deg i kampen med utestående fordringer hos din skyldner.

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

Gratis inkasso
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
SMB
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Hvem står bak Settl?
settl02.jpg
I dag finnes det omtrent 100 forskjellige inkassoselskaper i Norge, og blant disse er det mange ulikheter i kvalitet og seriøsitet. Vi er et selskap som er bygget på mange år med erfaring fra bransjen og som er rettet mot små og mellomstore bedrifter. Vi kan tilby markedets beste betingelser og vilkår, og vi har solid kompetanse og verktøy for å finne den beste løsningen i ulike saker. Hos oss er inkassoprosessen gratis, brukervennlig og vi gir kundene våre den oppfølgingen de forventer. Som kunde hos oss vil du få tilgang til din egen kundeportal hvor man enkelt kan registrere saker, finne oversikt og status, og kommunisere med saksbehandler. Vi kan også tilby et skreddersydd dashboard, der du vil få rådgivning, informasjon og tips, og  hvor du kan lære mer om inkasso. Vi tilbyr rådgivningstjenester der hver kunde får sin personlige rådgiver, i tillegg til en unik oppfølgingsprosess, og dette skiller oss ut fra de andre selskapene på markedet i dag. .

Hvordan kan vi være gratis?

1.png
Skyldnerbetaling
Salærer / Gebyrer som er lagt på saken
Hele ditt krav med renter
1.png
(Dette er oss)
1.png
(Dette er deg)
Bli kunde gratis

Noen gode kunder

VESTA_Final_24022017.png
"Tusen takk! Meget bra service! Veldig fornøyd! Anbefaler!"

- Juri Smirnov, Vesta AS

auto.png

"Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!"

Svenn Arne Pedersen, Bodø Bilimport AS