illustration-1

Utestående fordringer

Lange betalingstider er krevende for bedrifter. For å få inn betalinger til rett tid gir mange bedrifter ansvaret for sine utestående fordringer til inkassoselskaper. Dersom din bedrift sitter med utestående fordringer for en vare eller tjeneste du har levert, har du en rekke valg. Først og fremst kan du purre på skyldner. Hvis dette ikke hjelper kan det være lurt å ta saken videre til et inkassobyrå.

people

Logg inn for å begynne

 

Fordelen med et inkassobyrå

Et inkassoselskap har uvurderlig kunnskap og sørger derfor for en kortere inkassoprosess. Jo raskere en inkassosak blir håndtert, desto større er sjansen for å få inn alle utestående fordringer. I dag koster det heller ikke uoverkommelige kostnader knyttet til bruk av inkassotjenester. Et seriøst inkassoselskap tar hovedsakelig betalt gjennom salærer ved utestående fordringer og disse kostnadene faller på skyldner, og ikke deg. 

 

Å følge opp utestående fordringer kan kreve mye unødvendig tid av bedriften. For en liten bedrift er det som regel bare ansatt en økonomiansvarlig og det kan bli mye ekstraarbeid oppå alt annet som skal gjøres. Et inkassobyrå har også lang erfaring med utestående fordringer og vet hvordan de skal håndtere skyldner. Dette resulterer i god kundebehandling og rask saksgang. Sist men ikke minst, skulle du være så uheldig å måtte gå rettens vei, er det avgjørende med god kunnskap fra inkassobyrået for å følge alle formelle krav. 

 

Purring og inkassovarsel

Dersom en purring ikke har hjulpet deg å få inn dine utestående fordringer, er det på tide å sende et inkassovarsel. Her vil inkassobyrået hjelpe deg med å oppfylle de formelle kravene og sikre god inkassoskikk.

 

En inkassosak blir ikke gyldig før det har blitt sendt ut et inkassovarsel. Skyldner får en frist til å betale sine utestående fordringer og gjøres ikke dette går saken videre til inkasso. Neste brev skyldner får i posten er en betalingsoppfordring. Her er det også strenge formelle krav for at saken skal bli juridisk gjeldende. Betalingsoppfordringen inneholder et salær og dette ekstrabeløpet skal dekke inkassobyråets ekstraarbeid. Salæret skal også gi skyldner et ekstra insentiv til å betale, og slik unngå ytterligere økning av utestående fordringer.

 

Rettslig pågang

 

Dersom pengene fortsatt ikke er kommet inn, kan et inkassobyrå etter 30 dager velge å sette betalingsanmerkning. Eventuelt kan du velge å gå til retten med saken. Inkassobyrået eller namsmannen vil da kartlegge hvilke verdier som eventuelt kan brukes til å betale utestående fordringer. I verste fall kan de begjære skyldner konkurs.

 

Ved en rettslig pågang har inkassobyrået ekspertisen du trenger til å vurdere om det er et lønnsomt valg. Vil det få inn bedriftens utestående fordringer? Eller er det risiko for en tvist og ekstraomkostninger? Hvis skyldner sier seg uenig i de utestående fordringer som er satt, er du nødt til å ta saken til forliksrådet. Det kan koste deg dyrt om du taper og må betale rettskostnadene, så her må man avgjøre om det er verdt det.

 

Ta kontakt med oss i Settl, så hjelper vi deg i kampen med utestående fordringer hos din skyldner.

01

Tre grunner til at du vil like Settl inkassobyrå

money-icon
Gratis inkasso
En inkassotjeneste burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Dessverre så har mange fått erfare at gratis ikke alltid er gratis. Settl står inne for at du som kunde ikke vil oppleve noe annet. 
building-icon
Lang erfaring
Settl er etablert av erfarne veteraner innen bransjen. Som kunde er du sikret samarbeid med en seriøs og profesjonell virksomhet.
envelope-icon
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør oppfølgingsjobben for deg, mens du kan følge med på saken digitalt og i sanntid.
Bli kunde
Quote-Mark
Group 5-2

Referanser

right-arrow-2
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu
polar1

“Profesjonell saksbehandling er viktig for oss som har faste kunder. Settl er både profesjonelle og gratis. Veldig bra!”

Auto Fornebu

Oppgrader innfordringspartner idag!