header-image.jpg

Utestående fordringer

Settl er Norges første gratis inkassobyrå i Oslo. Les mer om hvordan vi hjelper deg med utestående fordringer og utfordrer den etablerte inkassobransjen nedenfor.
Kontakt oss for gratis inkasso
01

Tre grunner til at du burde vurdere oss når du har utestående fordringer

money-icon@2x.png
Gratis inkasso
Å sende inkasso burde være gratis, uansett om kravet blir innfridd eller ikke. Hos oss er det skyldner som betaler kostnaden ved innkrevingen.
Les Mer
money-icon@2x.png
For SMB
Inkassobyrået Settl tilbyr inkassotjenester skreddersydd behovene til små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge.
Les Mer
money-icon@2x.png
Enkelt og raskt
Bli bruker og registrer din sak hos oss på 5 minutter. Vi gjør jobben for deg, mens du kan følge prosessen digitalt i sanntid.
Les Mer
Kom i gang på 1 2 3
02

Hvordan fungerer egentlig Settl inkassobyrå? 

1.png
Kunde
(det er deg)

Du har levert et produkt eller en tjeneste, men får ikke betalt. Kanskje har du mange krav og trenger hjelp med opprydding og rutiner. Det er på tide å kontakte et inkassobyrå.

1.png
SETTL MOTTAR SAKEN
(det er oss)

Vi mottar saken din gjennom vår nettportal, og skriver en avtale. Sakshåndteringen kan begynne. Du kan følge alt vi gjør gjennom kundeportalen.

1.png
INKASSOPROSESSEN
(dette er inkassoprosessen)
  • Kravet må være forfallt med 14 dager
  • Inkassovarsel med gebyr (14 dager frist)
  • Betalingsoppfordring med lett salær (14 dagers frist)
  • Saksbehandling sms / email / brev (28 dager)
  • Tungt salær (påløper 42 dager etter at betalingsoppfordring er sendt)
1.png
OVERVÅKING
(dette er overvåkning)
Hvis kunden din ikke har råd til å betale, kan vi finne fram kikkerten og følge med til de har råd. Dette kan i verste fall ta årevis, men vi passer på at kravet ikke foreldes.
1.png
RETTSLIG PROSESS
(dette er rettslig)
Noen ganger er det nødvendig med rettslig pågang. Settl har tilgang til mye informasjon som hjelper oss å kartlegge om det er verdier som kan pantsettes eller tvangsselges så du oppnår betaling. Hvis det finnes verdier kan vi kontakte namsmannen for å realisere disse, om du ønsker.

Fordelen med et inkassobyrå

Et inkassoselskap har uvurderlig kunnskap og sørger derfor for en kortere inkassoprosess. Jo raskere en inkassosak blir håndtert, desto større er sjansen for å få inn alle utestående fordringer. I dag koster det heller ikke uoverkommelige kostnader knyttet til bruk av inkassotjenester. Et seriøst inkassoselskap tar hovedsakelig betalt gjennom salærer ved utestående fordringer og disse kostnadene faller på skyldner, og ikke deg. 

 

Å følge opp utestående fordringer kan kreve mye unødvendig tid av bedriften. For en liten bedrift er det som regel bare ansatt en økonomiansvarlig og det kan bli mye ekstraarbeid oppå alt annet som skal gjøres. Et inkassobyrå har også lang erfaring med utestående fordringer og vet hvordan de skal håndtere skyldner. Dette resulterer i god kundebehandling og rask saksgang. Sist men ikke minst, skulle du være så uheldig å måtte gå rettens vei, er det avgjørende med god kunnskap fra inkassobyrået for å følge alle formelle krav.

 

Rettslig pågang

Dersom pengene fortsatt ikke er kommet inn, kan et inkassobyrå etter 30 dager velge å sette betalingsanmerkning. Eventuelt kan du velge å gå til retten med saken. Inkassobyrået eller namsmannen vil da kartlegge hvilke verdier som eventuelt kan brukes til å betale utestående fordringer. I verste fall kan de begjære skyldner konkurs.

 

Ved en rettslig pågang har inkassobyrået ekspertisen du trenger til å vurdere om det er et lønnsomt valg. Vil det få inn bedriftens utestående fordringer? Eller er det risiko for en tvist og ekstraomkostninger? Hvis skyldner sier seg uenig i de utestående fordringer som er satt, er du nødt til å ta saken til forliksrådet. Det kan koste deg dyrt om du taper og må betale rettskostnadene, så her må man avgjøre om det er verdt det.

 

Ta kontakt med oss i Settl, så hjelper vi deg i kampen med utestående fordringer hos din skyldner.

Purring og inkassovarsel

Dersom en purring ikke har hjulpet deg å få inn dine utestående fordringer, er det på tide å sende et inkassovarsel. Her vil inkassobyrået hjelpe deg med å oppfylle de formelle kravene og sikre god inkassoskikk.

 

En inkassosak blir ikke gyldig før det har blitt sendt ut et inkassovarsel. Skyldner får en frist til å betale sine utestående fordringer og gjøres ikke dette går saken videre til inkasso. Neste brev skyldner får i posten er en betalingsoppfordring. Her er det også strenge formelle krav for at saken skal bli juridisk gjeldende. Betalingsoppfordringen inneholder et salær og dette ekstrabeløpet skal dekke inkassobyråets ekstraarbeid. Salæret skal også gi skyldner et ekstra insentiv til å betale, og slik unngå ytterligere økning av utestående fordringer.


tilbake til toppen